Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1170 people
86212 users - nu online: 1170 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Kinderen van homo of lesbische ouders zijn gezonder blijkt uit onderzoek


door Redaktie in Health & Body , 22 oktober 2015

This article is also available in English


Uit een onlangs gehouden Australische studie blijkt dat kinderen van homo of lesbische ouders lichamelijk en geestelijk gezonder zijn en een betere relatie hebben met hun ouders, dan kinderen van heteroseksuele ouders. Het onderzoek werd gedaan door de universiteit van Melbourne.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen tussen de leeftijd van 5 tot 17 jaar hoger scoren op het vlak van algemene gezondheid en de emotionele binding met het gezin, dit in vergelijking met Australische kinderen uit alle andere gezinsvormen. De onderzoekers hebben ook naar de psychologische gezondheid van kinderen gekeken, maar daar waar geen verschillen op te merken tussen kinderen van heteroseksuele ouders en kinderen van homo of lesbische ouders.

Verder bleek dat driekwart van de kinderen met homo ouders geen problemen op school ondervinden door het feit ze twee moeders of twee vaders hebben. Ook blijkt dat kinderen van homo of lesbische ouders doorgaans geen negatieve effecten ondervinden door het feit dat ze twee vaders of twee moeders hebben. Het onderzoek sluit aan bij eerdere onderzoeken waaruit bleek dat kinderen van homo ouders het even goed doen als kinderen van hetero ouders.

Ook uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat kinderen van homo en lesbische ouders meer quality time krijgen dan kinderen van heteroseksuele koppels. Het onderzoek werd gepubliceerd in Demography en gedaan door het American Time Use Survey.

Men ondervroeg tussen een periode van 2003 tot 2013 ruim 45.000 mensen. Als eerste kwam duidelijk naar boven dat vrouwen, ongeacht hun seksuele voorkeur, en mannen die een koppel vormen met een andere man, meer tijd besteden aan hun kinderen dan man en vrouw koppels.

Dit zou er op neer komen dat kinderen van homo en lesbische koppels minstens 1 uur meer quality time krijgen met hun ouders dan kinderen van heteroseksuele koppels. Het gemiddelde dat hetero koppels aan hun kind besteden is 3,5 uur per dag. Bij homo en lesbische ouders is dat dus 4,5 uur per dag. In de Verenigde Staten staat men al zeer ver in het onderzoek naar het welbevinden van kinderen van homo en lesbische koppels. En dan in het bijzonder rond lesbisch ouderschap.
  
Kinderen van homo of lesbische ouders zijn gezonder blijkt uit onderzoek

Redaktie, in Health & Body op 25 oktober 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Health & Body
Meer uit nummer 290
Meer van Redaktie

RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media