Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 823 people
86442 users - nu online: 823 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Tentoonstelling Project ZuiderBurg in Getto


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 18 oktober 2015

This article is also available in English


Achter Project ZuiderBurg verschuilen zich fotograaf René Zuiderveld en photoshop-kunstenaar Gabriël Batenburg. Hoewel ze elkaar al wel kenden via Facebook, ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het centrum van Amsterdam. De een was op de fiets, de andere lopend. Na hun ontmoeting beseften ze dat het moeilijk zou worden om niet samen te werken.

Hun gedeelde visie op beeldmateriaal en hun vergelijkbare ideeën over het afbeelden van fetisjisme zorgde voor een sterke band.

Samen creëren Zuiderveld en Batenburg fotografische werkelijkheden met een sterk theatraal karakter. Soms mysterieus, soms humoristisch, maar vaker magisch en theatraal. In nauwe samenwerking met hun modellen maakt Project ZuiderBurg afbeeldingen die de mens altijd centraal stellen.

Hun werk laat een aspect van erotiek zien dat meestal wordt beschouwd als afkomstig uit de underground scene en als subversief aspect van mannelijke erotiek; elementen die de foto’s van Project ZuiderBurg een duidelijk herkenbaar karakter geven. Dit leidde al snel tot uitnodigingen om hun werk tentoon te stellen.

Bij het maken van werk voor Project ZuiderBurg blijft de nauwe samenwerking met de modellen echter het hoofddoel. Door deze samenwerking komen werkelijkheden tot stand die de kijker uitnodigen met zijn eigen fantasie af te maken wat hij of zij waarneemt.

De tentoonstelling wordt geopend op
21 oktober 2015 van 22.00 tot 24.00 uur.

Getto
Warmoesstraat 51
Amsterdam
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Tentoonstelling Project ZuiderBurg in Getto

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 18 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media