Back to Top
Woensdag 22 Jan
86405 users - nu online: 1422 people
86405 users - nu online: 1422 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vierde Amerikaanse staat die homo naar hetero therapie verbied


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 12 oktober 2015

This article is also available in English


De vierde Amerikaanse staat die therapie verbied waarbij men claimt homo's of lesbiennes te kunnen veranderen in hetero's is een feit. De gouverneur van de staat Illinois heeft daartoe een wet ondertekend. Eerder gebeurde dit al in de staten: Californie, New Jersey, Oregon en het disctrict Columbia.

Voor de staat Illinois is het opmerkelijk omdat de gouverneur een Republikein is. Negenennegentig procent van de Republikeinse politici is zeer anti homo en tegen alle gelijke rechten wetten voor homo's & transgenders. Maar blijkbaar zijn dus ook Republikeinse politici die er anders over denken zoals gouverneur Bruce Rauner uit Illinois. Net als in de vier andere staten geldt het verbod enkel voor het geven van therapie aan minderjarigen.

De wet in Illionois gaat in op 1 januari. Ook in deze staat heeft men dus begrepen dat seksuele geaardheid aangeboren is en niet kan worden veranderd. En dat het ondergaan van zogenaamde wordt hetero therapieën zeer schadelijk is, wat al meermaals is erkend door psychiaters, psychologen en artsen wereldwijd inclusief door de WereldGezondheids organisatie. Uit onderzoek blijkt trouwens dat mensen die zulke therapieën ondergaan vaak in een depressie terecht komen en dat velen van hen nadien zelfmoord plegen. Ook worden veel deelnemers seksueel misbruikt tijdens zogenaamde wordt hetero therapieën.

Homo tiener kreeg elektroshocks en werd seksueel misbruikt om hem hetero te maken

Maar malen zijn er berichten naar buiten gekomen over slachtoffers van deze zogenaamde wordt hetero therapieën of conversion therapie zoals het ook wordt genoemd. Ze komen helaas nog steeds wereldwijd voor van Europa tot ver daarbuiten, van Nederland tot in Afrika. Nog steeds zijn er mensen, dokters, therapeuten en anderen die menen dat ze homoseksualiteit kunnen genezen.

Onlangs ontdekte men dat er op een Victoriaans Jeugd kamp in Australië een 16-jarige jongen elektroshocks kreeg om hem te veranderen van een homo in een hetero en dat hij bovendien meermaals was verkracht door begeleiders en zelfs andere jongeren. Telkens wanneer hij daarvan bij dokters melding maakte kreeg hij meer elektroshocken want zo werd hem verteld hij moest worden behandeld voor zijn homoseksuele gevoelens. Ondertussen blijkt dat de jongen vermoedelijk slechts één van de honderden of meer slachtoffers is en dat de mishandelingen en seksuele misbruiken al aan de gang zijn sinds de jaren 90. Helaas is dit geen uitzonderlijk verhaal. Wereldwijd worden er nog steeds zulke technieken losgelaten op homoseksuele jongeren in een poging hen zogenaamd te genezen en te veranderen in een hetero.

In Australië roept de organisatie Bridge Builders International de Australische overheid op de therapieën te verbieden. De overheid moet vooral jonge holebi's en transgenders beschermen tegen deze gevaarlijke therapieën klinkt het. Het zou een duidelijke belangrijke boodschap bengen, dat seksuele geaardheid niet te veranderen is. Het is tevens een belangrijke boodschap aan de vele kerkleiders en Kerken dat ze al jaren achterlopen en een dialoog moeten aangaan om te leren hoe de werkelijkheid eruit ziet.

Eerder werd de therapie ook al door de Australian Psychological Society bestempeld als gevaarlijk.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Vierde Amerikaanse staat die homo naar hetero therapie verbied

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 12 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 290


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media