Back to Top
Zaterdag 28 maart
86425 users - nu online: 1069 people
86425 users - nu online: 1069 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
BBC-show weigert homokoppel


door Redaktie in Media & entertainment , 01 oktober 2015


De BBC ligt onder vuur omdat de zender geen danspaar van hetzelfde geslacht wil in het tv-programma Strictly Come Dancing aldus de Telegraaf. CJ de Mooi van de BBC-show Eggheads vertelde in Newsbeat op Radio 1 dat hij van producenten niet met een man mocht dansen. In plaats daarvan werd er een andere bekendheid uitgekozen om aan het programma mee te doen.

"Ik dacht, het is 2015, het wordt tijd dat dit programma in Groot-Brittannië een koppel van hetzelfde geslacht krijgt", aldus De Mooi. De BBC liet in een verklaring weten dat 'Strictly een familieprogramma is waarvoor we kozen voor het traditionele format van gemengde stellen'. De zender geeft te kennen op dit moment geen plannen te hebben om koppels van hetzelfde geslacht te laten deelnemen.

De Mooi noemt het een beetje bekrompen om familie in zulke nauwe termen samen te vatten. "Ik vind het verschrikkelijk om te zeggen dat je familie moet bestaan uit een man, een vrouw en 2.4 kinderen. Wat een verschrikkelijk iets om te zeggen in 2015."

Een woordvoerder van de BBC heeft laten weten dat het jammer is dat het woord familieprogramma verkeerd geïnterpreteerd is. Ze bedoelen juist dat het programma voor iedere familie is, ongeacht de samenstelling. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Strictly Come Dancing trok zaterdagavond ruim 8,7 miljoen tv-kijkers.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

BBC-show weigert homokoppel

Redaktie, in Media & entertainment op 01 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media