Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1338 people
86122 users - nu online: 1338 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
COC vraagt Timmermans om Europees homo-beleid


door Redaktie in Algemeen , 18 september 2015

This article is also available in English


Kom nog dit jaar met Europees emancipatiebeleid voor lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Die oproep doet COC Nederland vrijdag in een brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans, die onder meer verantwoordelijk is voor Mensenrechten.

Het COC vindt het ruim een jaar na de Europese verkiezingen hoog tijd dat de Europese Commissie de langslepende discussie over Europees homo-emancipatiebeleid vlot trekt en met een voorstel komt.

Het COC stelt in haar brief dat homo’s in de hele Europese Unie te maken krijgen met discriminatie en geweld om wie ze zijn. De belangenorganisatie verwijst naar onderzoek van het EU-mensenrechtenagentschap (FRA), waaruit blijkt dat die discriminatie alle gebieden van het sociaal- en economisch leven bestrijkt. homo’s zijn kwetsbaar voor verbaal en fysiek geweld en zijn vaak onzichtbaar omdat ze bang zijn voor de consequenties als ze uit de kast komen.

Timmermans kan deze problemen volgens het COC aanpakken met Europees homo-emancipatiebeleid. Zo kan beleid landen tot actie aanzetten die nu nog onvoldoende verantwoordelijkheid nemen voor homo-emancipatie. Ook kunnen succesvolle methoden om homo-discriminatie aan te pakken Europabreed worden uitgewisseld. Er bestaat al Europees emancipatiebeleid voor gender, handicap, ras en etnische achtergrond.

Het COC prijst Timmermans in de brief voor het feit dat hij als Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken het homo-mensenrechten tot beleidsprioriteit maakte en voor zijn recente oproep als Eurocommissaris om het opengestelde huwelijk in alle EU-lidstaten te erkennen. De belangenorganisatie nodigt de Eurocommissaris uit om nu ook het voortouw te nemen bij de totstandkoming van Europees homo-emancipatiebeleid.

Timmermans’ collega Eurocommissaris Vera Jourová van Justitie stelde tijdens een debat in het Europees Parlement in mei dat zij geen belemmeringen ziet om nog dit jaar tot Europees homo-emancipatiebeleid te komen, maar dat resulteerde nog niet in een voorstel.

In Brussel wordt al jaren gesproken over het opstellen van Europees homo-emancipatiebeleid, maar nog altijd zonder resultaat. Acht Nederlandse politieke partijen in het Europees Parlement – waaronder de PvdA van Timmermans – tekenden in april 2014 een Europees Stembusakkoord, waarin ze beloven zich in te zetten voor Europees homo-beleid.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 289
Meer van Redaktie

A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Mister B


Leather, rubber, tattoo & piercing

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media