Back to Top
Dinsdag 18 Feb
86414 users - nu online: 1161 people
86414 users - nu online: 1161 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 16 september 2015


AmsterdamDiner Foundation heeft een nieuwe activiteit met een geheel nieuw bestuur: Stories Amsterdam. Een vernieuwend fundraisingevenement voor de ambitieuze generatie jongeren die wil bijdragen aan een wereld zonder aids en hiv. Waar 23 jaar geleden het AmsterdamDiner zijn oorsprong vond, zal vrijdag 9 oktober 2015 in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky de eerste editie van Stories Amsterdam plaatsvinden.

Een bijzondere avond waarbij diverse sprekers met verschillende achtergronden hun opwachting maken, afgewisseld met entertainment en, net zoals bij het traditionele AmsterdamDiner, ruime gelegenheid voor jonge ondernemers en bestuurders om te netwerken.

Bewustwording

Het AmsterdamDiner werd 23 jaar geleden opgericht om geld in te zamelen voor meer onderzoek, bewustwording en voorlichting rondom aids. Een tijd waar veel taboe en misverstanden heersten rondom dit thema. Helaas worden in Nederland nog steeds onnodig veel mensen besmet met het hiv-virus en zijn de misverstanden ook nog niet uit de wereld. Door kennis te delen en jonge mensen te betrekken bij het overbrengen van deze boodschap, wil Stories Amsterdam op een vernieuwende manier zorgen voor betere voorlichting om daarmee meer besmettingen voorkomen. Onder de jongere generatie is het belangrijk dat de bewustwording van de ziekte groter wordt. In Nederland leven zo'n 25.000 mensen met hiv en dit aantal neemt toe. Naar schatting weet zo'n 25 procent niet dat hij of zij hiv heeft. Jaarlijks komen er in Nederland zo'n 1.100 mensen met hiv bij.

 
De Dam

Tijdens het diner staat één thema centraal, verteld vanuit verschillende perspectieven. Gedurende de verschillende gangen wordt van ruimte gewisseld en vertelt telkens een nieuwe spreker zijn of haar verhaal. De locatie van de eerste editie is het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam, waar 23 jaar geleden ook het AmsterdamDiner werd gehouden. Stories Amsterdam biedt plaats aan maximaal 250 jongeren in de leeftijdscategorie 25-40 jaar. Voor dit bijzondere evenement zijn “tafels” voor 10 personen beschikbaar en bestaan er mogelijkheden voor bedrijven om zich als partner te verbinden aan het evenement, de doelgroep en om een actieve bijdrage te leveren aan een wereld zonder aids en hiv.

 
Continuïteit

De AmsterdamDiner Foundation is een organisatie die zich ten doel heeft gesteld om vanuit haar oorsprong en oprichters (in 1992 werd het eerste AmsterdamDiner gehouden), actief een bijdrage te leveren aan een wereld zonder aids. De missie van de AmsterdamDiner Foundation is om het Nederlandse bedrijfsleven actief te betrekken om die wereld zonder aids te gaan realiseren. Dat actief betrekken van deze doelgroep bij hun doelstelling doet AmsterdamDiner Foundation door een aantal activiteiten te organiseren, waaronder het alom bekende AmsterdamDiner.

Om de nieuwe generatie te binden en te boeien en de continuïteit te waarborgen voor de actieve bijdrage aan een wereld zonder aids en hiv, is Stories Amsterdam opgezet met een geheel eigen bestuur dat verantwoording aflegt aan het bestuur van AmsterdamDiner Foundation. Hierdoor heeft Stories Amsterdam direct een ANBI-status, waardoor geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden. Net als bij het AmsterdamDiner gaat de totale opbrengst van Stories Amsterdam naar het Aids Fonds.

 
Bestuur Stories Amsterdam

Het bestuur van Stories Amsterdam wordt gevormd door voorzitter Carsten Klint (eigenaar boetiekhotel en restaurant Central Park, by Ron Blaauw in Voorburg), vice-voorzitter Denise Boekhoorn (CEO van CRAVT Original in Amsterdam), penningmeester Anne Mieke Holland (partner Transaction Tax (M&A) bij EY in Amsterdam), bestuursleden Pieter van den Hoogenband (drievoudig Olympisch zwemkampioen en manager Topsport Community), Jaap Ozinga (Merkrechtspecialist Noordzij partners in Amsterdam) en Reinier Steures (Strategy Director en partner van reclamebureau Natwerk in Amsterdam). Het bestuur wordt ondersteund door projectmanager en secretaris Jeanne Suzanne Huijser van Reenen (eigenaar Biztique) en Morris Nieuwenhuis (eigenaar pr-bureau Neuhaus PR).

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media