Back to Top
Donderdag 23 maart
85862 users - nu online: 1625 people
Gay News : Editie : 289 : Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit

Printervriendelijke Pagina  

Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit

door Redaktie in Evenementen & Agenda , 14 september 2015


Van 24 september tot en met 27 september staat Rotterdam in het teken van de Rotterdam Pride. Na het succes van de eerste editie komt er dit jaar een spetterend vervolg. In de stad leven 174 nationaliteiten en diverse erotische oriëntaties samen, daarom heeft de organisatie dit jaar gekozen voor het thema: seksuele en culturele diversiteit.

Rotterdam Pride, de partners en alle samenwerkende organisaties hebben een uitgebreid programma samengesteld met feest, inhoudelijke evenementen en bijzondere roze fietstours door de stad.

Feest

In Rotterdam is er geen Canal Parade, maar wel heeft de Maasstad de enige echte Keerweer Parade. Deze wordt vrijdag geopend door niemand minder dan burgervader Ahmed Aboutaleb en de Star Sisters! In de avond hoeft de Pride-bezoeker zich niet te vervelen, tijdens dit weekend is de stad is vele open-minded feesten rijk: er zijn dance parties, bi-parties, vrouwenfeesten, urban parties. Kortom, voor ieder wat wils!

Conferentie

De Rotterdam Pride onderscheidt zich door het uiterst diverse culturele en inhoudelijke programma. Op zaterdag 26 september is er onder meer de conferentie: Creating Cross-Overs.

In gesprekken en debatten wordt seksuele diversiteit vaak pal tegenover culturele en religieuze diversiteit gezet, maar is dit wel constructief? En wat als je religieus bent én homoseksueel? Tijdens dit evenement worden de kruispunten tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit belicht en besproken.

Pride Plein en fietstours

Zaterdag 26 september wordt het Schouwburgplein omgetoverd tot het Pride Plein. Hier zijn bijzondere stands en acties te vinden van open-minded organisaties in Rotterdam. Speciaal voor Rotterdam Pride zijn er het hele weekend mooie fietsroutes samengesteld. Tourguides nemen bezoekers mee door de roze historie van Rotterdam.

Het complete programma vind je op www.rotterdampride.com
 
 
gerelateerd
Leerstoel Workplace Pride

Doordachte aanpak homo- en transgender voorlichting vluchtelingen nodig

Uit het Studentenleven: Contacten leggen; binnen en buiten de vereniging


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.158.187.118Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 289
Meer van Redaktie

t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren