Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 810 people
86442 users - nu online: 810 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Reijers World: ‘You like hanky panky with me?’


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 11 augustus 2015

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Ik zat weer eens met mijn vriendinnen Marion en Anja op het terras van de Waag op de Nieuwmarkt. “Jullie raden nooit waar ik vorige week met mijn zussen Els en Carolien ben geweest?,” zei ik. Nou, ze hadden geen idee. “Ik was voor het eerst in de Ziggo Dome. Daar was een Sing-a-Long omdat het Eurovisie Songfestival zestig jaar bestaat. Het was geweldig.” “Gadverdamme, dat jullie dat leuk vinden. Wat een wansmaak,” zei Anja.

 “Nou,” zei Marion, “dat had ik ook wel leuk gevonden.” “Leuk? Het was fan-fucking-tastic. Ze waren er allemaal. Ruth Jacott, Esther Hart, Marga Bult en ga maar door. Uit het buitenland waren er Sandra Kim, The Brotherhood of Men en Johnny Logan. We waren de volgende dag schor van het zingen,” zei ik. “Dat kan ik me voorstellen,” zei Marion. “Maar,” zei ik, “de mooiste vrouw was Sandra Reemer. Wat is dat toch een knappe meid. Maar ja, die is dan ook net als ik in 1950 geboren...” “Man, je bent niet wijs,” zei Anja, “al die stomme liedjes. Echt iets voor nichten.”

“Ach mens,” antwoordde ik, “dat is helemaal niet waar. Mijn twee zussen zijn geloof ik nog gekker op het Songfestival dan ik. Het hoorde toch bij de traditie van ons gezin. En je mocht heel lang opblijven om de puntentelling te zien. Ik was een jaar of tien en zat in mijn pyjamaatje te sidderen toen een zware stem op de televisie zei: ‘Dames en heren, wij vragen nog even uw geduld voordat u naar het Eurovisie Songfestival gaat kijken, want er is nog geen verbinding met Italië.’ Zo spannend was dat. Italië was toen nog heel ver weg. Ik heb Teddy Scholten nog zien winnen met Een beetje in 1959 in Cannes. Toen mocht ze haar liedje nog een keer zingen. En ik nog later opblijven.”

In 1970 kwam ik diverse keren op Barbados. Een beeldschoon, maar toch ook wel gek eiland in de Cariben. Gek, omdat het zo Brits was. Agenten met korte broeken. Veel pubs. Maar eindeloze, mooie stranden. Ik lag daar een keer te zonnen samen met een Amerikaans stel, Kelly en Bob. Zij waren net getrouwd en op huwelijksreis naar dit prachtige eiland. Bob haalde een fles Tia Maria uit een koelbox en schonk bekertjes in. “Proost,” zei ik, “op de newlyweds!” Drank in die bloedhitte zorgde er voor dat we al snel wat loslippiger werden. “Ik heb vandaag een rustdag hier op het strand, want Bob wil me de hele dag neuken,” zei Kelly. “Sure,” zei Bob, “dat is het enige waar ze goed in is.” Kelly gaf Bob een tik en wij moesten zo lachen. “Maar,” vroeg ik Kelly, “jij vindt ‘hanky panky’ toch ook lekker?” Ze knikte. En vanaf dat moment hadden wij het over “hanky panky.”

Ik vertelde dat ik “hanky panky” alleen met jongens deed. Op dat moment kwam er een mooi klein negertje aanlopen met een geel zwembroekje aan. Wij hadden meteen een blik van herkenning. “Hello, my name is Ricardo. I’m from Barbados. I live here in Bridgetown. Can I join jou?,” vroeg hij. “Natuurlijk,” zei Bob en hij schonk hem een bekertje Tia Maria in. “Kelly en ik gaan zo even zwemmen,” zei hij en hij maakte het bovenstukje van haar bikini los. Ze had prachtige borstjes. “Maar Kelly heeft een rustdag, hè,” zei ik, “dus geen ‘hanky panky’ in het water!” “Ik beloof niets,” antwoordde Bob. En schaterend liepen ze de golven in. Het duurde niet lang of Ricardo lag in mijn armen.

Hij praatte aan één stuk door. En ook over het feit dat hij van zijn neef uit Engeland net een cassettebandje had gekregen van het Eurovisie Songfestival. Dana had dat jaar gewonnen voor Ierland. Toen Bob en Kelly uit het water kwamen, keken ze vreemd lachend naar ons, want mede geholpen door de Tia Maria zongen wij uit volle borst All kinds of everything.

Snowdrops and daffodils / butterflies and trees / Sailboats and fishermen / things of the sea/ Wishing wells / Wedding bells / Early morning dew / All kinds of everything remind me of you // Summertime / wintertime / Spring and autumn too / Monday, Tuesday every day / I think of you / Sunshine and holidays / postcards to write / Budding trees / autumn leaves / A snowflake of two / All kinds of everything remind me of you

Bob en Kelly proestten het uit van het lachen. Als beloning voor het zingen kregen we van Bob nog een Tia Maria. Ricardo fluisterde in mijn oor: “You like ‘hanky panky’ with me?” “Mmmmmm,” antwoordde ik. Ik had voor die avond al een eetafspraak gemaakt met Bob en Kelly. “Vraag je of Ricardo vanavond ook komt?,” vroeg Kelly. “Enne, geen ‘hanky panky’ hè!” Lachend liepen we weg. Ricardo nam me bij de hand en leidde me de duinen in. Ik ging tegen een boom zitten. We deden onze zwembroeken uit. Ricardo pijpte als een engeltje.

Daarna kwam hij op me zitten. Ik schoof in hem. Hoe hij het precies deed, weet ik nog steeds niet. Maar hij wipte en draaide en kneep op me. Ik zei: “Als je zo doorgaat kom ik.” Maar het was al te laat. We bleven nog lang zo zitten. Ricardo zei: “I love ‘hanky panky’ with you.” En vanaf dat moment deden wij dat iedere keer als ik op Barbados was.

Marion, Anja en ik bestelden ons zoveelste glas wijn. “Ach,” zei Marion, “dit jaar was het Songfestival echt een ramp. Dat lied van onze Trijntje deugde niet. En ze zag er bespottelijk uit in dat broekpak. Kennen jullie de volgende al: Trijntje wilde dat pak niet meer mee naar huis nemen en ze bood het in Wenen gratis aan arme mensen aan. Maar... niemand wilde het hebben.”

Marion en ik lachten. Maar Anja siste nog bloedserieus: “Nou, dat hele Songfestival. Ik blijf het een nichtencircus vinden.”
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers World: ‘You like hanky panky with me?’

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 11 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media