Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1597 people
Gay News : Editie : 287 : Brief uit Brussel: Zogezegd

Printervriendelijke Pagina  

Brief uit Brussel: Zogezegd

door De Ket in Columns & Opinie , 05 augustus 2015


Lieve Noorderburen, Het eerste semester van 2015 zit erop. In de Vlaamse pers werd uiteraard in de voorbije zes maanden vaak over homoseksualiteit geschreven. De ene uitspraak is al markanter dan de andere. Bij deze een kleine selectie, ideaal om te lezen op je vakantieplek.

“Ik heb er nooit één milliseconde aan gedacht dat hij homo kon zijn. Het houdt ons bezig dat we niet weten wanneer dat gestart is en hoe dat gekomen is.” (Getuigenis voor de rechtbank door broer van vermoorde 58-jarige homo, in het Nieuwsblad)

“Bonny wil alle homo’s naar de hel.” (Reactie van de katholieke vereniging Pro Familia naar aanleiding van de oproep van de Antwerpse bisschop Johan Bonny om meer respect voor homoseksuelen te hebben, in De Standaard)

“Hij heeft niets gedaan in mijn huis. Hij stond in de zon aan mijn voordeur te roken en met zijn gsm te spelen. Ik was niet tevreden, moest hem vier uur betalen en vroeg hem om mijn woning te verlaten. Hij wilde niet, waardoor ik grof taalgebruik gebruikte. Ik wil geen homo’s in mijn kot, inderdaad, als ze hun werk niet doen.” (Een 42-jarige invalide man uit Eeklo probeert zich te verdedigen voor de rechtbank voor het beledigen van een homoseksuele poetshulp. Hij werd veroordeeld tot een boete van driehonderd euro met uitstel, in het Nieuwsblad)

“Ruim de helft van de Belgische moslims is fundamentalist en wantrouwt joden en homo’s.” (Eén van de conclusies van een Europese studie door het Berlijnse Centrum voor Sociale Wetenschap, in De Morgen)

“Ik ben zelf homo maar tegen het homo-huwelijk.” (Florian Philippot, de nummer twee van de Franse extreem-rechtse partij Front National, in De Standaard)

“Iedereen heeft het recht te zijn wie men is. Maar dat moet toch niet overal geëtaleerd worden, bijvoorbeeld door middel van de regenboogvlag? Waarom moet alles, wat buiten de norm valt, steeds in de verf gezet worden? Misschien ben ik op dat vlak nog wat ouderwets, maar de norm is vandaag de dag toch steeds nog wat anders.” (Schepen Koen D’Haenens (N-VA-partij) van de gemeente Denderleeuw over de weigering om op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie een regenboogvlag aan een gebouw van de gemeente te hangen, op www.dewereldmorgen.be)

“Discriminatie en onderdrukking van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders heeft grote gevolgen. Dergelijke discriminatie hindert campagnes van hiv-preventie en toegang tot behandeling, wat leidt tot de verdere verspreiding van hiv en andere seksuele overdraagbare infecties.” (Belgisch Federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens een toespraak voor de VN Commissie rond Bevolking en Ontwikkeling in New York, op www.holebi.info)

“In elk stadion riepen ze ‘Homo Deschacht’, maar dat sloeg nergens op. Ik had het overigens erger gevonden als ze hadden gescandeerd ‘Deschacht kan niet voetballen.’” (Anderlecht-voetballer Olivier Deschacht, in een interview met www.voetbalkrant.com naar aanleiding van zijn vijfhonderdste wedstrijd bij Anderlecht)

“Zweden heeft mij overtuigd dat we het vuur in de homo-emancipatiestrijd brandend moeten houden.” (De 22-jarige Vlaamse student Fernand Van Damme studeert digitale media in Stockholm en werpt in een opiniestuk in De Morgen zijn blik op de emancipatiestrijd die homo’s in België toch nog verder moeten voeren, want er is nog een heel lange weg af te leggen)

“Ik was homo en wilde België zo snel mogelijk verlaten omdat homoseksualiteit in die tijd een enorm taboe was. In Amerika was men breeddenkend en daardoor viel er een enorme last van mij af. Ik was hiv-positief en in de jaren tachtig kon je daar niet lang mee leven. Toen twee mannen me vroegen om seks met hen te hebben, heb ik hen doodgeschoten. Daarom zit ik nu in de gevangenis voor dubbele moord.” (Beklijvende getuigenis van Vlaming Rudy X in tv-programma Alloo in de Buitenlandse Gevangenis alwaar hij een levenslange gevangenisstraf uitzit. In dit programma gaat tv-maker Luc Alloo op bezoek bij Belgen die in buitenlandse gevangenissen zitten opgesloten)

Je toegenegen,

De Ket
 
 
gerelateerd
La Demence Paas-Party Weekend

Brief uit Brussel: Zogezegd

Brief uit Brussel: Marketing en pr van rolmodellen


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Brief uit Brussel: Zogezegd

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.54.2Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Invasion
27 mei, Undercurrent, AmsterdamMeer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 287
Meer van De Ket

Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren