Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 870 people
86447 users - nu online: 870 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Antwerpen Pride


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 05 augustus 2015


Antwerpen wordt weer goed op de kaart gezet als gay friendly capital tijdens Antwerpen Pride van 6 t/m 9 augustus 2015. Gedurende deze hele week vinden er feesten, sportmanifestaties, tentoonstellingen en culturele activiteiten plaats.

Antwerp Pride is volgens JetSetter.com, een onderdeel van Tripadvisor, een van de elf beste pridefestivals ter wereld. De holebivriendelijkheid van de stad en de historische locaties blijken grote troeven. Antwerpen is de negende van elf.

"Mensen buiten West-Europa realiseren het misschien nog niet, maar de Belgische stad Antwerpen is een van de 'gayest' plekken op het continent geworden", staat er in het artikel op JetSetter.com. "Het is dus begrijpelijk dat ze een nogal vorstelijke Antwerp Pride hebben ontwikkeld."

"Dit is natuurlijk een enorme opsteker", reageert Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel in een persbericht. "We worden in één adem genoemd met de beroemde Prides van Amsterdam, Berlijn en San Francisco. Dat is geen slecht gezelschap voor een Pride die dit jaar zijn achtste editie zal kennen. Antwerpen staat internationaal inderdaad bekend als een holebivriendelijke bestemming. Dit is een mooie eer voor alle vrijwilligers, maar ook voor de hele stad en de dienst toerisme. We organiseren Antwerp Pride immers ook omdat we dankbaar zijn dat we in een tolerante stad mogen leven."

Op het programma van de Antwerp Pride staan ondermeer de volgende onderdelen op het programma:
Al sinds 1 augustus is er de tweede editie van Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. Thema dit jaar is China, maar lesbische vampiers maken ook hun verschijning.

Op donderdag 6 augustus staan er onder meer de openingsreceptie, een Dolle Dildo Donderdag en de Midsummer Party aan het Het Roze Huis geprogrammeerd. Op vrijdag is er aandacht voor activisme, een feest op het Theaterplein en de zevende verjaardag van Reload.

Zaterdag is paradedag. Voorts zijn er de feesten Wave, Extravaganza, A Hard Night, Rapido en Terrazza.

Zondag wordt Antwerp Pride afgesloten. De tweede dag van Terrazza, Pannekoek XXL en Dramaqueen, Sjalot & Friends, Café De Love en Pink Sunday van Café DeLux. In de namiddag is er een groot concert (externe link)op de Grote Markt met Alexander Rybak, Conchita Wurst, Slongs Dievanongs, Natalia, Dimi En De Kasten, The Coming Out Band en Zsa Zsa Lamore & Friends.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Antwerpen Pride

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 05 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media