Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1040 people
86447 users - nu online: 1040 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hollywood organiseert trouwerij voor zeven Chinese homokoppels


door Redaktie in Media & entertainment , 03 augustus 2015

This article is also available in English


West-Hollywood organiseerde als onderdeel van zijn Pride-activiteiten een speciale huwelijksceremonie voor zeven homokoppels die op bezoek waren uit China. De koppels werden geselecteerd uit meer dan vierhonderd aanmeldingen. De huwelijkceremonie en het aansluitende feest vonden plaatst in de bibliotheek van West-Hollywood.

Burgemeester Lindsey P. Horvath leidde de ceremonie, en lokale en regionale ambtenaren uit de stad en de regio sloten zich bij leden van de homogemeenschap aan om deze gelegenheid te vieren. “West-Hollywood bevindt zich al lang in de spil van de beweging voor huwelijksgelijkheid,” zei burgemeester Horvath.

“Naast hun inzet voor volledige gelijkheid onder de wet hebben de ambtenaren van onze stad ook speciale huwelijkceremonies geleid, in 2008 in het West Hollywood Park en in 2013 in het stadhuis van West-Hollywood toen Voorstel 8 eenmaal werd afgewezen door het Amerikaanse Hooggerechtshof. We hopen dat deze trouwerij een sterk signaal zal afgeven, in het bijzonder naar HLBT’s over de hele wereld, namelijk dat West-Hollywood uw recht om te trouwen omarmt en uw trouwerij graag hier organiseert als symbool voor onze inzet voor gelijkheid voor iedereen.”

De trouwerij is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van de stad West-Hollywood, het public-relations-bureau Visit West Hollywood en verschillende andere organisaties. Het Los Angeles HLBT Centrum bood de stellen een rondleiding aan en organiseerde na de gebeurtenis van die ochtend een avondreceptie. “Meer dan veertig procent van de bevolking geeft aan HLBT te zijn. Hierdoor is West-Hollywood al tijden een populaire homoreisbestemming,” aldus Bradley Burlingame, president en CEO van Visit West Hollywood. “Van een eenvoudige burgerlijk huwelijk tot een uitbundige ceremonie op het dak, West-Hollywood biedt niet alleen unieke trouwlocaties, maar ook een allesomvattende traditie in de langdurige ondersteuning van de HLBT-gemeenschap die aan de basis staat van onze stad.”

Hoewel homoseksualiteit niet meer strafbaar is in China, worden huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht niet erkend door de Chinese overheid. In februari 2015 lanceerde Alibaba de campagne We Do op Taobao om de liefde tussen Chinese homokoppels te vieren. Overal in China werd homostellen gevraagd een korte video op te sturen om hun liefdesverhaal te vertellen. De top tien van inzenders won een gratis reis naar West-Hollywood om in het huwelijksbootje te stappen en te genieten van een kleine huwelijksreis, wat zeven koppels aannamen. De campagne was bedoeld als symbool van vriendschap en acceptatie.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Hollywood organiseert trouwerij voor zeven Chinese homokoppels

Redaktie, in Media & entertainment op 03 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media