Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 945 people
86447 users - nu online: 945 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homohuwelijk nu ook legaal in Mexico


door Redaktie in Historie & Politiek , 30 juli 2015


Het Hooggerechtshof van Mexico is van mening dat het verbieden van het homohuwelijk een schending is van de grondwet en dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis kan en mag zijn tussen alleen een man en een vrouw.

Het hoogste Hof van van Mexico zegt dat het huidige verbod voor homo's en lesbiennes om te trouwen in strijd is met de gelijkheidsbeginselen zoals die omschreven staan in de Mexicaanse grondwet. Deze  uitspraak is een grote overwinning voor de voorstanders van het homohuwelijk.

Wat de uitspraak precies voor gevolgen heeft is nog onduidelijk. Maar homo-organisaties hebben laten weten dat de landelijke invoering van het homohuwelijk niet lang meer op zich kan laten wachten.

Sommige Mexicaanse staten zijn al begonnen met het uitreiken van huwelijks certificaten aan homo koppels. Eerder hadden enkele Mexicaanse staten al legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels die bijna gelijke rechten gaven als gehuwde heteroseksuele koppels.

In 2010 werd het homohuwelijk al legaal in Mexico-City en de staat Coahuila . De Mexicaanse staat Quintana Roo staat homohuwelijken toe sinds 2012. Sinds 2013 mogen holebi koppels kinderen adopteren in Mexico-City en Coahuila. En nationaal mogen alleenstaande homo's en lesbiennes kinderen adopteren eveneens sinds 2013.

De Katholieke Kerk heeft inmiddels laten weten dat het de openstelling van het huwelijk niet zal ondersteunen maar de Mexicaanse politiek zal zich naar verwachting niets van aantrekken.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homohuwelijk nu ook legaal in Mexico

Redaktie, in Historie & Politiek op 30 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media