Back to Top
Dinsdag 16 Oct
86202 users - nu online: 1405 people
86202 users - nu online: 1405 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Christelijke vijftigplussers milder over homorelaties


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 18 juni 2015

This article is also available in English


Christelijke vijftigplussers zijn milder gaan denken over homoseksuele relaties. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad onder de lezers van die krant. De uitkomsten van dit onderzoek zijn vergeleken met de uitkomsten van een soortgelijk onderzoek uit 1990.

Uit het ND-onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de christelijke vijftigplussers is opgeschoven in het oordeel over homoseksuele relaties. In 1990 was maar liefst 86,5 procent ervan overtuigd dat de Bijbel homoseksuele relaties verbiedt. In 2015 vindt nog wel een meerderheid dat, maar minder dan 60 procent. De groep die vindt dat de Bijbel ruimte laat voor homoseksuele relaties in liefde en trouw, groeide van 9 naar 28 procent. De groep die vindt dat de Bijbel de kwestie aan eigen inzicht overlaat, nam toe van 4,5 naar 13 procent.

Uit de antwoorden van de enquêtedeelnemers blijkt dat veel van hen op andere gedachten over relaties van paren van gelijk geslacht is gekomen door de coming out van iemand uit het eigen gezin of familie. ‘Nu ik een zoon heb die homofiel is, denk ik er genuanceerder over’, schrijft een van de respondenten.

De mening over ongehuwd samenwonen is vrijwel op identieke wijze verschoven. Opvallend is wel dat 30 procent van de vijftigplussers die ruimte ziet voor ongehuwd samenwonen, die ruimte niet ziet voor paren van gelijk geslacht. Omgekeerd vindt 14 procent van de mensen die daar wel ruimte voor ziet dat de Bijbel geen ruimte laat voor ongehuwd samenwonen.

De enquête Kerk en Geloof werd verstuurd naar 2.000 lezers van het Nederlands Dagblad van vijftig jaar en ouder. Meer dan de helft vulde de vragenlijst in. In het onderzoek werden naast vragen over homorelaties en samenwonen ook vragen gesteld over kerkgang, gebed, doop, vrouwelijke ambtsdragers en de verwachtingen van de respondenten over de kerkelijke betrokkenheid van de toekomstige generaties. 

Rubrieken:

Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019


Zorgen om tientallen onbehandelde hiv-patiënten onder internationale studenten

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018


Meer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 286
Meer van Redaktie

Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media