Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1212 people
86437 users - nu online: 1212 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Oproep Obama tot verbod genezingstherapieën Homo-jongeren


door Redaktie in Algemeen , 01 juni 2015


De Amerikaanse president Barack Obama roept op tot een verbod van therapieën gericht op het ‘genezen’ van LHBT-jongeren. Dat blijkt uit een verklaring van het Witte Huis bij de petitie voor Leelah’s Law, een wet die zulke therapieën wil verbieden en inmiddels door meer dan 120.000 mensen is ondertekend.

Directe aanleiding voor de Leelah’s Law-petitie is de zelfmoord eind december van de 17-jarige transgender Leelah Alcorn. In haar afscheidsbrief meldde zij dat ze door haar ouders naar een christelijke therapeut werd gestuurd, die een vorm van conversietherapie toepaste om haar genderdysforie te ‘genezen’. Leelah’s oproep dat haar dood ‘iets zou moeten betekenen’, werd aangegrepen om een petitie te starten om aan zogenaamde reparatieve of conversietherapieën die LHBT’s moeten ‘genezen’ een einde te maken.

De Witte Huis-verklaring bij de petitie is opgesteld door Obama’s adviseur Valerie Jarrett. “Wij delen uw zorgen over de potentieel verwoestende gevolgen voor de levens van jonge transgenders en lesbische, homo- en biseksuele en queer jongeren”, schrijft Jarrett. “Als onderdeel van onze toewijding om de Amerikaanse jeugd te beschermen, zal deze regering steun gaan geven aan acties om conversietherapie voor minderjarigen te verbieden.”

Uit de verklaring blijkt dat Obama geraakt is door het verhaal van Leelah Alcorn, maar niet zelf het initiatief zal nemen om dit soort genezingstherapieën voor minderjarigen door federale wetgeving te verbieden, hoewel de president wel openstaat voor initiatieven daartoe vanuit het Congres. Wel gaat Obama initiatieven op het niveau van de staten ondersteunen. Op dit moment is het wettelijk al verboden om dit soort therapieën aan minderjarigen te geven in Californië, New Jersey en de Amerikaanse hoofdstad Washington. Soortgelijke wetgeving is in voorbereiding in 18 andere staten.

In Nederland kan de Inspectie voor de Gezondheidszorg in beginsel optreden tegen dit soort ‘genezingstherapieën’, omdat homoseksualiteit geen ziekte is en ‘behandeling’ ervan dus per definitie ondeugdelijke zorg is. In 2012 besloot minister Edith Schippers (VWS) op aandringen van o.a. het COC dat de therapie van stichting Different, waarvan de uitgangspunten gebaseerd zijn op het gedachten goed van de reparatieve therapie, niet meer door zorgverzekeraars vergoed mag worden.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Oproep Obama tot verbod genezingstherapieën Homo-jongeren

Redaktie, in Algemeen op 01 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media