Back to Top
Zondag 31 mei
86440 users - nu online: 1034 people
86440 users - nu online: 1034 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homohuwelijk en strafbaarheid homoseksualiteit


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 26 mei 2015


Nicaragua komt met verbod homohuwelijk, dit verbod is er gekomen na aanpassing van de 'Family Code'en beschrijft nu wettelijk het huwelijk als enkel mogelijk tussen 1 man en 1 vrouw, en enkel man + vrouw koppels mogen kinderen adopteren.

Daarnaast is er ook nog een verbod op het gebruik maken van vruchtbaarheid behandelingen voor lesbische koppels, en zal er geen recht op bescherming van sociale zekerheid zijn in het geval van het overlijden van een van de partners bij homo & lesbische koppels, én komen homo & lesbische koppels ook niet in aanmerking voor erfenisrechten.

Mensenrechtenactivisten zeggen dat deze beslissingen een van de grootste stappen achteruit is in de geschiedenis van een Centraal Amerikaans land. Homoseksualiteit is legaal in Nicaragua maar is ook nog erg taboe. Slechts 16% van de bevolking is pro homohuwelijk.

In 2010 werd Argentinië het eerste Latijns Amerikaanse land waar homo  koppels kunnen trouwen.
In 2011 werd Mexico het tweede Latijns Amerikaanse land met een homohuwelijk
In 2013 volgde Uruguay en Brazilië als derde en vierde Latijns Amerikaanse land met een homohuwelijk.


Italie zegt neen tegen het homohuwelijk

Het Hoogste Hof van Beroep in Italië heeft het homohuwelijk verworpen, en zegt dat de Italiaanse grondwet geen enkele grond heeft om het huwelijk uit te bereiden naar huwelijken voor homo's en lesbiennes.

Wel zegt het Hof dat homo en lesbische koppels gelijk moeten behandeld worden dan gehuwde heteroseksuele koppels. Omdat in de Italiaanse grondwet staat dat alle burgers gelijke sociale waardigheid moeten genieten, en gelijk zijn voor de wet, zonder onderscheid van geslacht, ras, taal, godsdienst, politieke overtuiging, persoonlijke en sociale omstandigheden.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken liet weten dat hij tegen het homohuwelijk is en dat hij niet akkoord gaat met de stelling, dat holebi koppels gelijk moeten worden behandeld aan gehuwde heteroseksuele koppels. Italië staat bekend als één van de Europese landen die zwaar falen op het vlak van gelijke rechten voor holebi's en transgenders en is daar al meermaals voor op de vingers getikt. De meerderheid van de Italiaanse politici is homofobisch.


Homoseksualiteit wordt strafbaar met de dood in Indonesie

Onlangs  liet de Islamitische overheid weten dat homoseksualiteit stafbaar is met de dood. Daarnaast riep men ook op tot het openen van centra om homoseksuelen te genezen. De aankondiging kwam er na een fatwa waarbij er tal van straffen zijn uitgesproken onder andere tegen homoseksualiteit.

De Indonesische Ulema Council (MUI) sprak al op 3 maart een fatwa uit waarbij homoseksualiteit wordt gestraft met de dood. Hasanuddin AF, voorzitter van de fatwa commissie zegt dat dit nodig is omdat 'seksuele afwijkingen' in stijgende lijn zijn in het land en zelfs voorkomen op scholen. Onder de Islamitische wetten is holebi zijn verboden en moet het worden bestraft met de dood omdat het de nationale moraal van het land beschadigt. Ook roept hij de overheid op werk te maken van centra waar men holebi's kan genezen.

In januari riep de Indonesische Ulema Council (MUI) een fatwa uit waarbij men zei dat homoseksualiteit kan worden bekeken als een geneesbare stoornis, maar dat seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht wel strafbaar is. Omdat men van oordeel is dat homoseksualiteit erger is dan overspel, diefstal en zelfs moord moet het zwaarder worden bestraft. Het Indonesische strafrecht verbiedt geen homoseks, maar eerder voerden twee locale overheden wel wetten in die homoseksualiteit strafbaar maken waarbij men honderd zweep slagen riskeert en honderd maanden celstraf. Dit zal nu vermoedelijk weldra worden omgezet in de doodstraf naar aanleiding van de aankondigingen van de Islamitische overheid.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homohuwelijk en strafbaarheid homoseksualiteit

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 26 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 285


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media