Back to Top
Zondag 16 juni
86325 users - nu online: 1168 people
86325 users - nu online: 1168 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Hetero tiener jongens meer homofoob


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 22 mei 2015

This article is also available in English


Uit een Australische studie blijkt dat ondanks het feit dat er veel steun is voor het homohuwelijk, de boodschap: 'Het is oké om homo of lesbisch te zijn', nog steeds niet aankomt bij jongeren.

Uit het onderzoek door BeyondBlue blijkt dat één op drie tiener jongens geen vrienden wil zijn met een homo of lesbienne en twee derde van de tiener jongens zegt dat ze al eens getuige waren van homofobisch pesten.

Het Australische nationale depressie initiatief BeyondBlue ondervroeg 14 tot 17 jarige jongens. Uit het onderzoek bleek ook dat één op vijf het nog steeds moeilijk vind om een homo hetzelfde te behandelen als een hetero. En zes op tien zeggen dat ze persoonlijk al eens getuige waren van homofobische pesterijen, en vier op tien was getuige van homofobisch gepest via sociale media.

Verder zegt één op vier dat het gebruik van woorden als 'homo', 'dyke' of 'verward' om iemand te beschrijven die homo of lesbisch is, niet zo heel slecht bedoeld is. Ook één op vier zegt dat het niet erg is iemand 'homo' te noemen wanneer die geen homo is. Vier op tien jongens gaven aan zich ongemakkelijk te voelen in de nabijheid van een homo jongen, en evenveel zegt een probleem te hebben wanneer iemand in hun vriendenkring homo zou blijken te zijn.

BeyondBlue komt met de cijfers om hun campagne 'Stop Think Respect, Left Hand', onder de aandacht te brengen. Waarbij men de boodschap wil verspreiden dat iemand pesten omdat hij homo is even dom is als iemand pesten omdat hij linkshandig is. Want het is eigenlijk nog niet zo heel lang geleden dat mensen die linkshandig zijn werden uitgesloten en zelfs gepest.

Vooral omdat vanuit religie werd gesteld dat links zijn des duivels was. BeyondBlue zegt dat de campagne heel erg nodig is omdat eerder ook al bleek dat homofobie onder jonge heteroseksuele jongens erg aanwezig is. En men weet ondertussen dat er veel meer zelfmoorden zijn onder holebi jongeren dan onder hetero jongeren, ook dat wil men tegen gaan. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Hetero tiener jongens meer homofoob

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 24 mei 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


Meer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 285
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media