Back to Top
Donderdag 21 juni
86146 users - nu online: 1117 people
86146 users - nu online: 1117 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Straatkunst tijdens Belgian Pride in Brussel


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 09 mei 2015

This article is also available in English


Momenteel wordt in Brussel voor het eerst homo “Street Art” getoond. Een permanente, veertig meter lange muurtekening met werk van de vermaarde kunstenaars Ralf König en Fotini Tikkou.

Het is een trieste realiteit in België dat het merendeel van de geweldplegingen tegen homo’s op straat wordt gepleegd, meldt het Regenbooghuis Brussel, de organisator van Out in the Street – Street Art. Met het straatkunstproject op de Kolenmarkt, waar veel homohoreca gevestigd is, wordt de openbare ruimte symbolisch herovert door homo’s.

Ralf König is een Duitse striptekenaar. Hij is internationaal een begrip als het gaat om homostrips. Zijn werk is uitgegeven in zeventien landen, waaronder ons land. Tijdens Street Art wordt een zeven meter lange muurschildering met zijn werk onthuld, die speciaal voor deze kunstmanifestatie werd gemaakt.

Fotini Tikkou is een Griekse portretkunstenares. Zij was de eerste die in 2014 muren in Brussel bewerkte met homo-portretten. “Tikkou toont nu een reeks van elf portretten waarvan de inhoud en originaliteit geen enkele Brusselse wandelaar onbewogen zal laten,” belooft de Street Art-organisatie.


Pride 2015 @ Brussel

Op 16 mei 2015 vindt in Brussel alweer de twintigste editie van de Belgische Pride plaats. Humor, levensvreugde en verfijndheid. De homoseksuele, biseksuele en transseksuele gemeenschap uit Brussel, België en elders weet hoe haar parades, concerten en spektakels te animeren. Dit wordt bewezen tijdens elke editie, tijdens de festiviteiten die doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Van de traditionele parade, die op een speelse manier door het centrum van Brussel gaat, tot het Pride Village, waar informatie en plezier zich met elkaar vermengen. Al deze ingrediënten worden samengebracht op deze feestelijke dag. Opnieuw dit jaar zal de Beurs de plaats zijn waar verschillende artistieke verrassingen zullen plaatsvinden, nationale en internationale artiesten, meer dan genoeg om die typische, warme, open sfeer te beleven.

Tijdens de Pride-periode stellen de homo-organisaties uit de drie regio’s van het land een groot aantal activiteiten voor: debatten, thema-avonden, tentoonstellingen, workshops, enz... Het Pride Festival begint in Brussel op donderdag 30 april met de – inmiddels legendarische – ceremonie, de MiniPride.

Vanaf de middag op zaterdag 16 mei, kunnen bezoekers in het Pride Village terecht voor infostands, amusement en gastronomische lekkernijen, met heel wat animatie... Er zijn bovendien verschillende officiële feesten dit jaar.


Op de vrijdag avond is het de beurt aan COX, het grootste gay feest van Italië, dat speciaal voor deze gelegenheid naar naar Brussel komt!

COX is het feest waar mannelijke, gespierde mannen elkaar ontmoeten, en waar bears, leather- en fetishboys afspreken. Het concept kenmerkt zich door een overvloed aan mannelijkheid en testosteron.

Daniele D’ALessandro (COX, La DEMENCE), Giangi Cappai (COX, Rapido) and Michele Ruvido (COX) verzorgen de muziek in de COX room, on stage zet de geweldige zanger Astou met italiaanse dancers de club op stelten. In de tweede zaal vinden we STAMMbar met Wouter de Moor en de Bearded Brothers.
Meer info & tickets: http://coxbelgium.com

Op zaterdag is het tijd voor de verjaardagseditie van Revelation, het kinky broertje van La Demence.

Revelation viert met de 12e editie haar 1-jarig bestaan, en is het officiele feest van Belgie Pride in Club Bazaar. Er zijn twee veschillende dansvloeren voor twee verschillende sferen:
op de Main dancefloor: Progress, Vocal, Tribal, Techno, House Music, en op de tweede dancefloor Underground, Berlin Dark House Music.

De vijf resident DJ's van Revelation brengen je in de stemming (Rafa Nunes (FR), Hansom (NL), Jon Frost (UK), Sören Luka (FR) en Dave Hunt (UK)) en er is een grote cruising area, waar sexy kinky gogo dancers natuurlijk niet ontbreken. Dresscode: any fetish.
Meer info & tickets: http://www.revelation-party.com  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Damage
30 juni 2018, AntwerpenMeer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 285
Meer van Redaktie

t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media