Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 996 people
86442 users - nu online: 996 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nieuwe locatie Haags Homomonument


door Redaktie in Algemeen , 16 april 2015

This article is also available in English


Er is een nieuwe locatie gevonden voor het Haagse Internationale Homomonument. Op aandringen van COC Haaglanden en met inspanning van D66 en VVD krijgt het monument een prominente plek bij de Koekamp in de buurt van het Centraal Station.

Het Haagse Internationale Homomonument staat nu nog bij de openbare toiletten bij de keerlus voor Madurodam. Vanuit COC Haaglanden was daarom aan de gemeente gevraagd het monument een respectvollere locatie te geven.

De groenstrook bij de Koekamp – tussen de Koningskade en de Prinsessegracht, tegenover de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten – is volgens D66, VVD en COC een locatie die recht doet aan dit belangrijke monument. Dat kan niet gezegd worden van de huidige locatie bij de openbare toiletten bij de keerlus voor Madurodam.

Homomonument Den Haag - CC-Wikifrits KLEIN“De huidige locatie doet geen recht aan het monument. COC steunden we dus volledig in hun vraag”, zegt VVD-raadslid Arjen Lakerveld. “Dat de verplaatsing nu daadwerkelijk gaat gebeuren, is goed nieuws en niet alleen omdat het een geografische verbetering is. Het Internationale Homomonument representeert een belangrijke boodschap, namelijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in het openbaar. Door dit monument zichtbaarder te maken, wordt de boodschap dat automatisch ook.”

D66 en VVD zijn verheugd over de nieuwe locatie, die na een lange zoektocht in goed overleg met COC Haaglanden is gevonden.

“Op deze locatie is het monument goed bereikbaar en staat het goed in het zicht. Dit is een eerbiedwaardige plek om een krans te leggen bij de 4 mei herdenkingen, in tegenstelling tot de huidige locatie. Bovendien heeft Den Haag als internationale Stad van Vrede en Recht een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van LHBT-emancipatie”, zegt het Haagse D66-raadslid Kim Waanders.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nieuwe locatie Haags Homomonument

Redaktie, in Algemeen op 16 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media