Back to Top
Dinsdag 25 Feb
86416 users - nu online: 1276 people
86416 users - nu online: 1276 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Oprichtster Russische LGBT-blog veroordeeld


door Redaktie in Historie & Politiek , 04 april 2015


Een Russische districtsrechtbank heeft de oprichtster van het Children-404 project veroordeeld tot een boete van 50.000 roebel (655 euro) omdat ze met haar website de befaamde anti-homopropaganda wet heeft overtreden.

Klimova begon maart 2013 het online project ‘Children 404’, nadat ze een aantal artikelen had gepubliceerd over de problemen waar jonge LHBT’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) in Rusland tegenaan lopen. Op de website van Children 404 kunnen jongeren hun persoonlijke verhalen, de pesterijen waar zij het slachtoffer van zijn en het onbegrip waar ze op stuiten, met lotgenoten delen. Ook kunnen de LHBT’s via de site advies inwinnen bij professionele hulpverleners.

De veroordeling is opmerkelijk omdat de advocaat van Elena Klimova omwille van medische redenen aan de rechtbank uitstel had gevraagd. De rechtbank weigerde echter op het verzoek van de advocaat in te gaan en behandelde de zaak toch ondanks het feit dat Elena Klimova zichzelf niet kon verdedigen. Het is opmerkelijk dat de oprichtster van de blog voor homoseksuele jongeren nu veroordeeld wordt want dezelfde rechtbank had haar in een andere gelijkaardige rechtszaak vorig jaar onschuldig verklaard.


Advocaat Maria Kozlovskaya van het Russische holebi en transgender netwerk liet al weten dat ze in beroep ging tegen de uitspraak van de rechtbank.

“Vandaag heeft de rechtbank artikel 48 van de Russische grondwet overtreden waarin staat dat iedereen het recht heeft op een juridische bijstand.  Ondanks het feit dat de advocaat afwezig was door medische redenen en dat Elena daardoor zonder verdediging kwam te zitten, werd de zaak niet uitgesteld. We gaan in beroep tegen de beslissing van de rechtbank.” Als het moet brengt de advocate de rechtszaak zelf tot het Europese Hof voor de Mensenrechten.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Oprichtster Russische LGBT-blog veroordeeld

Redaktie, in Historie & Politiek op 04 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media