Back to Top
Vrijdag 16 Nov
86212 users - nu online: 1228 people
86212 users - nu online: 1228 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Oostendse politie roept op om homofoob geweld aan te geven


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 30 maart 2015


De Politie van Oostende vraagt homo's die slachtoffer zijn van homofoob geweld om hiervan aangifte te doen. De politie vermoedt dat niet iedereen dit doet vanwege van het aantal lage meldingen.

“Voor wat betreft homofoob geweld zijn er geen zware problemen in Oostende bekend. Maar elk probleem is er een te veel. Uit de statistieken van 2014 blijkt dat er geen enkel feit is geregistreerd. Sinds 1998 zijn er zijn er vier geregistreerd.”

Korpschef Philip Caestecker wil dat homo's die het slachtoffer zijn van homofoob geweld, zich melden.

“Wij weten ook dat niet elk feit gemeld wordt. Het is zeer moeilijk werken als niet elk feit gemeld wordt. Ik kan alleen maar oproepen om elk feit te melden.” Net als de meeste politiekorpsen heeft de politie van Oostende ook een sociale cel opgericht met daarin een meldpunt diversiteit dat aangiftes van discriminatie en homofoob geweld behandeld.

De badstad werd in de nacht van oud en nieuw opgeschrikt door een vechtpartij waarbij een homoseksuele man zwaar werd toegetakeld. De korpschef kon tijdens de gemeenteraad niet veel kwijt over het dossier omdat het Parket de zaak nog onderzoekt. Maar volgens hem waren de feiten die voor beroering zorgden “niet relevant in deze context”.

Het stadsbestuur van Oostende gaat ook binnenkort overleggen met de mensen van het West-Vlaamse Regenbooghuis REBUS om te zien hoe ze de holebi’s kunnen aanmoedigen om aangifte te doen bij homofoob geweld. 
Oostendse politie roept op om homofoob geweld aan te geven

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 02 april 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Mister B& B
Ontdek de wereld, Ervaar je PrideMeer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 283
Meer van Redaktie

The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media