Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1040 people
86440 users - nu online: 1040 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Pourquoi Charlie est un hypocrite (*)


door De Ket in Columns & Opinie , 09 maart 2015

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, De deadline voor deze column viel op zondag 11 januari, de dag waarop in Parijs een miljoen Fransen de straat op gingen om hun verdriet te ventileren over de terroristische daden die zich in de dagen daarvoor in de Parijse straten hadden afgespeeld.

De stoet van manifestanten werd door de Franse president François Hollande geleid, met in zijn kielzog (of zij aan zij) andere vooraanstaande Franse politici en buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders en ambassadeurs van heel wat landen.

De mars in Parijs stond volledig in het teken van (on)verdraagzaamheid, solidariteit, de vrijheid van meningsuiting, democratische waarden, tegen racisme en tegen discriminatie, noem maar op. Kortom, voor alles waar we in België, Nederland en in de meeste andere Europese landen voor hebben gevochten, soms tot de dood.

Die democratische waarden en beginselen, waaronder ook gelijkheid, ongeacht seksuele voorkeur et cetera, worden steevast de fundamenten van onze democratie genoemd.

En terecht. Over deze fundamenten, daar hebben de Europese leiders en ook de Franse politici, de mond van vol. Vrijheid van mening en pers is een hoog goed, klonk het net na de aanslagen op Charlie Hebdo. Maar kort daarna bleek dat het Front National (FN), de extreemrechtse partij van Marine Le Pen die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen meer dan dertig procent van de zetels in Frankrijk binnenhaalde, niet welkom was op de manifestatie. Die vrijheid van meningsuiting stopt dus al bij het FN.

Helemaal gek werd het toen het lijstje werd bekend gemaakt van de buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders die zij aan zij met François Hollande de mars zouden op gang trekken. Zonder namen te noemen was het een bont allegaartje van enkele antisemitische Arabische leiders, premiers / buitenlandministers en ambassadeurs van landen waar journalisten om de haverklap de gevangenis in vliegen, een troep Afrikaanse dictators van landen waar homoseksuelen jarenlang de gevangenis in vliegen en ambassadeurs van landen waarvan we weten dat ze het internationaal islamterrorisme van geld voorzien.

Kortom, naast een beperkt clubje van Europese leiders een vertegenwoordiging van heel wat landen waar die democratische waarden, laat staan de homorechten, gegarandeerd zijn. En waar homorechten en de universele rechten van de mens van ’s morgens tot ’s avonds met de voeten worden getreden.

Geen probleem voor de Franse overheid, en blijkbaar ook geen enkel probleem bij de Franse publieke opinie. “We moeten ons daarboven stellen en nu op dit moment is het niet belangrijk,” klinkt het als een enkele kritische tv-journalist hierop allusie maakt bij een manifestant. Tja, als het op dit moment niet belangrijk is, wanneer dan wel? Als er een homoseksueel wordt vermoord in Frankrijk? Pas dan?

Wedden dat nog geen uur na de manifestatie in Parijs in één van die vertegenwoordigde landen een journalist achter de tralies vliegt? Een overspelige vrouw wordt gestenigd? Een homoseksueel met een long drop wordt opgehangen? Geen erg voor de Franse publieke opinie en politici, want Vive la République!

En voor mij Vive l’hypocrisie française!


Je toegenegen,


De Ket


(*) Waarom Charlie een hypocriet is.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Pourquoi Charlie est un hypocrite (*)

De Ket, in Columns & Opinie op 09 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 282


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media