Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 915 people
86447 users - nu online: 915 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De eerste kinderwens-speeddate baby’s zijn geboren!


door Sara Coster in Mode & Lifestyle , 06 maart 2015

This article is also available in English


Steeds meer homomannen willen hun kinderwens vervullen, maar het is voor hen complex om die innige wens te verwezenlijken. De opties voor homo’s zijn adoptie, draagmoederschap, co-ouderschap of pleegzorg. Veel mannen kiezen voor co-ouderschap, maar waar vind je een passende wensmoeder? Stichting Meer dan Gewenst organiseert daarom twee keer per jaar een speeddate waar wensvaders en wensmoeders elkaar kunnen ontmoeten, zowel voor co-ouderschap als voor de donor-constructie.

Deze speeddates zijn inmiddels razend populair, de laatste keer waren er honderddertig deelnemers. De eerstvolgende is op 27 maart.

De eerste twee “speeddate-baby’s” hebben inmiddels het levenslicht gezien! Een single vrouw en een homostel leerden elkaar kennen op een kinderwens-speeddate bij Meer dan Gewenst en kregen een zoontje, dat zij in 50/50 co-ouderschap grootbrengen.

Een lesbisch stel vond op een speeddate van stichting Meer dan Gewenst een hetero-donor en zijn nu de gelukkige ouders van een dochter.

Tijdens zo’n speeddate voer je meerdere korte gesprekken met andere wensouders. Je beslist “speed” of je contactgegevens wilt uitwisselen en daarna ga je uiteraard “slow” verder om elkaar héél goed te leren kennen voordat je iets beslist.

Wanneer is iets co-ouderschap en wanneer spreek je van een donor?

Bij co-ouderschap spreek je bijvoorbeeld een verdeling af van 50/50 of 70/30 en heb je als vader(s) opvoedtaken, zorgtaken en vaak is een van beiden ook juridisch vader. Een donorvader kan een leuke, actieve rol hebben, zonder zorg- en opvoedtaken en financiële of juridische verplichtingen.

Hij ziet z’n kind bijvoorbeeld eenmaal per paar weken en doet dan iets leuks met hem of haar. Of hij komt zo nu en dan op visite, of alleen op verjaardagen, of nog minder. Alles is mogelijk, als je het maar goed met elkaar afspreekt. Er is trouwens een groot tekort aan leuke mannen die donor zouden willen zijn! Meer informatie: 
Datum speeddate: vrijdagavond 27 maart 2015
van 20.00–22.00 uur (Amsterdam)
Info en aanmelden via www.meerdangewenst.nl


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN SARA COSTERMEEST GELEZEN VAN SARA COSTER

De eerste kinderwens-speeddate baby’s zijn geboren!

Sara Coster, in Mode & Lifestyle op 06 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 283


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media