Back to Top
Zaterdag 28 maart
86425 users - nu online: 1051 people
86425 users - nu online: 1051 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Schotse kerk staat openlijke homo priesters toe


door Redaktie in Health & Body , 27 februari 2015


Twee derde van de pastorieën van de Church of Scotland hebben hun goedkeuring gegeven over een voorstel om openlijke homo priesters toe te staan binnen de kerk. Hiermee komt de kerk ongeveer op gelijke hoogte met de Church of England.

Vanaf nu staat de Church of Scotland net als de Church of England toe dat homo priesters openlijk voor hun sexualiteit uit mogen komen, en ook priester of bisschop mogen en kunnen worden. Wat beide kerken verder ook gemeen hebben is dat ze nog niet toestaan dat homo priesters ook trouwen. De Church of England staat sinds vorig jaar toe dat homo koppels kerkelijk trouwen, maar over het al dan niet ook mogen trouwen van priesters raken zijn ze het nog niet eens.

Zowel de Church of Scotland als de Church of England (officieel de Episcopaalse Kerk van Engeland), behoren tot de Anglicaanse kerken. De Episcopale kerken zijn van oudsher altijd al homo vriendelijk geweest, de Anglicaanse kerken volgden later. Toch is er na al die jaren nog veel onenigheid binnen de kerken over homo's vooral in Afrikaanse landen. Maar in de UK en de VS zijn ze vooral homo vriendelijk.

In 2003 zorgde de aanstelling van Gene Robinson als eerste openlijke homo bisschop binnen de Amerikaanse Episcopale Kerk nog voor een grote verdeeldheid binnen de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap. Robinson was bovendien ook gehuwd met een man, vorig jaar ging hij met pensioen. Na hem zijn er nog tal van openlijke homo priesters en bisschoppen gekomen.

Ondertussen zijn er zowel in de UK als in de VS tal van kerken waar homo's welkom zijn en ook kerkelijk kunnen trouwen.

In de UK zijn dat de: Church of England - De Metropolitan Community Church, de Unitarian Church en de de gereformeerde Joodse kerk. In de VS zijn dat de: Epioscopale kerk - de Anglicaanse kerk - de Metropolitaanse Gemeenschapkerk - de Moravische kerk - de Christ Episcopal Church - de United Methodist Church - de Unitarian Church - de gereformeerde Joodse kerk.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Schotse kerk staat openlijke homo priesters toe

Redaktie, in Health & Body op 28 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN HEALTH & BODYIN NUMMER 282


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media