Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 1028 people
86440 users - nu online: 1028 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Poetin, 'Er is geen homofobie in Rusland!'


door Redaktie in Historie & Politiek , 01 februari 2015


Volgens de Russische president Vladimir Poetin is zijn land niet homofobisch is, maar dat Rusland alleen maar die stempel krijgt vanuit de rest van de wereld. Vladimir Poetin zei dit tijdens een toespraak op de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Ook zei Poetin in zijn toespraak dat landen als de Verenigde Staten véél homofobischer zijn dan Rusland. Poetin moest zijn beleid betreffende de gay propaganda wet verdedigen voor de mensenrechtenraad.

Die wet verbiedt homo 'propaganda' en verbied ook te spreken over homoseksualiteit in aanwezigheid van minderjarigen. Ook mogen homo koppels geen kinderen adopteren, niet trouwen, niet demonstreren, zich niet verenigen, en mag je niet opkomen voor gelijke rechten voor homo's.

Ook worden er regelmatig leerkrachten ontslagen wanneer blijkt dat ze homo of lesbisch zijn. En eerder dit jaar werd er nog een wet ingevoerd waarbij ook buitenlands homo koppels geen kinderen mogen adopteren.

Poetin zei dat zijn land niet tegen homo's is maar dat ze wel voorgang geven aan de traditionele hetero relaties en dat de gay propaganda wet geen homofobe wet is maar een wet ter bescherming van de kinderen. Poetin verweet ook nog de VS hypocriet te zijn omdat er in 14 staten nog een wet van kracht is die homoseksualiteit verbied. Volgens Poetin krijgt zijn land ten onrechte de stempel van homofobisch te zijn. "Omdat we mensen met een andere geaardheid vervolgen, maar dat doen we niet met de strafwet, homoseksualiteit is legaal in Rusland. Het enige wat we doen is de kinderen beschermen, een maatschappij die dat niet doet heeft geen toekomst," aldus Poetin.

Het is niet de eerste keer dat de Russische president beweert dat er geen homofobie is in zijn land. Toch wijzen de vele vervolgingen, aanvallen, mishandelingen, arrestaties en vele beperkingen van Russische homo's opgelegd krijgen op iets anders.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Poetin, Er is geen homofobie in Rusland!-


Reactie van Peter II dd. 04 februari 2015
So why does he stay in the closet?


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Poetin, 'Er is geen homofobie in Rusland!'

Redaktie, in Historie & Politiek op 02 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media