Back to Top
Zaterdag 18 Aug
86187 users - nu online: 1194 people
86187 users - nu online: 1194 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Fashion: Timezone & Esprit


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 14 december 2014

This article is also available in English


Het street- en sportswear-label Timezone werd in 1993 opgericht en staat voor producten die een natuurlijke levensstijl combineren met baanbrekend design en volledige authenticiteit. Het merk haalt zijn inspiratie uit de culturele verscheidenheid van de verschillende tijdzones over de gehele wereld.

Onder de kop GMT schakelt Timezone elk seizoen over naar andere tijdzones. Elke tijdzone dient als inspiratie voor de nieuwe collectie. Vormen, kleuren, en het unieke karakter van elke regio en haar bewoners beïnvloeden de ontwerpers en ontwerpen.

Voor herfst/winter 2014-2015 heeft Timezone Schotland geselecteerd, met zijn Highlands en het stedelijk industriële gebied van Glasgow. Met een duidelijk gerichte focus op denim. Het ruwe klimaat en de verbazingwekkende omgeving komen duidelijk herkenbaar terug in de collectie.

Essentiële functionaliteit, rijke stoffen en heldere lijnen met een authentiek versleten karakter. Timezone biedt functionele kleding die geschikt is voor elke tijdzone en voldoet aan de eisen van een moderne levensstijl.

 
Esprit Men

Voor de herfst en winter 2014-2015 ging Esprit de samenwerking aan met de trendscout, street-style fotograaf en blogger Yvan Rodic. Aan Yvan werd de mogelijkheid voorgelegd een Europese stad te kiezen, waar de shoot zou plaatsvinden.

Zonder te aarzelen koos hij voor Stockholm, één van Yvan’s favoriete steden en de perfecte achtergrond voor de kosmopolitische uitstraling van Esprit. De stijl van Esprit is voor mannen een afspiegeling van hun manier van leven. Iconische items worden in lagen over elkaar heen gedragen.

Zo kan een chambray overhemd zowel chic als casual worden gedragen. Simpele sportjasjes van wol en nylon kunnen aan twee kanten worden gedragen.
 


Het sweatshirt

Het sweatshirt is voor mannen deze herfst de absolute must-have als het om kleding gaat. Dit sportieve kledingstuk vindt haar oorsprong in de sportwereld en is meestal gemaakt van katoenen jersey. In de hockeywereld hebben de ruimvallende sweatshirts veelal opvallende logos. Vele merken en ontwerpers plaatsen nu hun naam en logo op deze sportieve sweater. Zo ook Calvin Klein die de namen van zijn iconische geuren uit de jaren negentig (Obsession en Eternity) als tekst op de sweatshirts plaatst.

Bij de Canadese tweeling-ontwerpers DSquared2 heeft de collectie een gevangenisthema, getuige de tekst “PENITENTIARY” op de denimkleurige sweatshirts. En op de witte shirts teksten als: “DSQUARED 2 CELL BLOCK NO 24689.”

Creative director Ricardo Tissci bleef bij de sportieve oorsprong van het sweatshirt en koos basketbal als hoofdthema voor de collectie van Givenchy. Met name de belijning van het basketbalveld dient als uitgangspunt voor de prints op de royale, oversized sweatshirts. Maar de ontwerper die deze trend eigenlijk heeft aangedreven is de Engelse designer Neil Barrett, die al seizoenenlang het sweatshirt in zijn collecties laat zien. Ditmaal met het witte bliksemmotief als print op stugge, zwarte sweatshirts. Ik ben benieuwd welke van deze prints door de fast fashion ketens als een Zara en H&M zullen worden opgepikt...


 
  

Rubrieken:

Eerste ‘koninklijke’ homo-huwelijk in Europa


Roze Zaterdag 2020 naar Leeuwarden


Roddel Nieuws


Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie


Out & About: Nederland festivalland!

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018


Mister B
Coming Soon: The New Flagship StoreMeer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 279
Meer van Bernardo van Eekhout

Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media