Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 956 people
86440 users - nu online: 956 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Langdurige zorg homo-vriendelijker


door Redaktie in Health & Body , 22 november 2014


Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het D66-voorstelom langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten homo-vriendelijker te maken. Dat is het gevolg van een voorstel van D66-Tweede Kamerleden Vera Bergkamp en Pia Dijkstra.

Bergkamp en Dijkstra willen met hun voorstel bereiken dat organisaties die de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten inkopen, daarbij (ook) rekening moeten gaan houden met de seksuele gerichtheid van de cliënt. Kamerleden van ChristenUnie en SGP drongen er eerder al op aan dat rekening gehouden wordt met de religieuze en culturele achtergrond van cliënten. Bergkamp en Dijkstra voegen daar nu seksuele gerichtheid aan toe.

Het voorstel van Bergkamp en Dijkstra verplicht organisaties die langdurige zorg (bijvoorbeeld ouderenzorg en thuiszorg) inkopen om er voor te zorgen dat er voldoende aanbod is dat specifiek aansluit bij de wensen en behoeften van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Ook worden de organisaties verplicht zich verdiepen in de specifieke behoeften van deze groep.

Met het Consortium Roze 50+ werkt het COC aan een LHBT-vriendelijker zorgaanbod. Zo verstrekt het Consortium de Roze Loper, een certificaat voor LHBT-vriendelijke (ouderen-)zorginstellingen. Inmiddels beschikken zo’n negentig zorginstellingen over een Roze Loper.

Veel (ouderen-)zorginstellingen hebben nu geen oog voor de behoeften van ‘roze’ cliënten. Ze houden geen rekening met de wensen van homo’s of menen dat er in hun instelling geen homo’s zijn. Ook krijgen homo’s in zorginstellingen nog wel eens te maken met getreiter van medebewoners of een afwijzende houding van het personeel.

Het voorstel van Bergkamp en Dijkstra is een aanvulling op de wet Langdurige zorg van staatssecretaris Martin van Rijn.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Langdurige zorg homo-vriendelijker

Redaktie, in Health & Body op 28 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media