Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 934 people
86440 users - nu online: 934 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ex-gay leidster komt uit de kast


door Redaktie in Algemeen , 25 september 2014


Ex-Gay leider Yvette Schneider, tot voor kort woordvoerster van de ex-gay movement in de VS, een organisatie die bestaat uit mensen die beweren te zijn 'genezen' van hun seksuele geaardheid, komt nu zelf uit de kast als biseksueel, en zegt bovendien dat ze niet langer bij de organisatie is en bovendien ook zal strijden tegen het aanbieden van therapieën waarbij men claimt mensen te kunnen veranderen of genezen van hun seksuele geaardheid.

Vorig jaar stopte één van de grootse Amerikaanse organisaties die zogenaamde wordt hetero therapieën aanbieden en zei de leider meermaals sorry voor het vele leed hij holebi's en hun families had aangedaan. Nu stapt er weer een belangrijk figuur uit een soortgelijke organisatie. Yvette Schneider stond als kind al op posters van de ex-gay movement en was jarenlang woordvoerster van de groep.

Schneider zegt nu dat ze beseft dat ze biseksueel is en dat ze fout zat met haar geloof in de wordt hetero therapieën. Lange tijd noemde ze zichzelf ex-gay omdat ze als lesbienne bij de organisatie kwam, de therapieën onderging en zogenaamd genezen was van haar lesbische geaardheid. Nu ruim 20 jaar later noemt ze zichzelf biseksueel en heeft ze een boek geschreven over haar ervaringen. In Never Not Broken, a Journey of Unbridled Transformation vertelt ze haar ervaringen met de organisatie.

Schneider zet zich nu ook in voor gelijke rechten voor holebi's en 10 procent van haar boekverkoop gaat naar een holebi rechtenorganisatie. Ook strijdt ze nu tegen de zogenaamde wordt hetero therapieën en praat ze vaak met ouders van holebi kinderen waarbij ze hen vertelt dat niet hun kind verkeerd is maar de ouders. Schneider is na jaren tot het besef gekomen, wat veel mensen al lang weten, dat seksuele geaardheid is aangeboren en niet te veranderen is. Je kan er wel voor kiezen om een heteroseksueel leven te leiden, maar vroeg of later zal zich dit wreken.

Al jarenlang waarschuwen wetenschappers, psychiaters, psychologen en vele anderen wereldwijd op de schadelijkheid van de zogenaamde wordt hetero therapieën. Vaak resulteren ze in depressies en zelfs zelfmoord. In verschillende Amerikaanse staten is er sinds de laatste twee jaar een wettelijk verbod gekomen op het geven van zulke therapieën aan minderjarigen. Deze therapieën komen wereldwijd voor, ook in Europa.


Ook Britse christelijke therapeuten stoppen met therapie

Ze gaan er mee akkoord dat therapieën om holebi's te genezen, en te veranderen in hetero's, niet werken en zelfs gevaarlijk zijn. The Association of Christian Counsellors (ACC) heeft zijn leden daarom opgeroepen dringend te stoppen met de zogenaamde wordt hetero therapieën, in het belang van de publieke veiligheid.

Daarnaast ligt er een wetsvoorstel op tafel dat 'gay cure' therapieën moet verbieden in de UK. De beslissing van de Christelijke Counsellors sluit aan bij de eerder gedane uitspraken door de British Association of Counselling en Psychotherapie, de UK Council for Psychotherapy en de Royal College of Psychiatrists and the Department of Health.

Helaas zijn er nog wel tegenstanders zoals de Britse christelijke organisatie Core Issues Trust die al lieten weten toch door te zullen gaan met therapieën om van holebi's hetero te maken.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ex-gay leidster komt uit de kast

Redaktie, in Algemeen op 01 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media