Back to Top
Vrijdag 13 Dec
86390 users - nu online: 1196 people
86390 users - nu online: 1196 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Tentoonstelling met levensverhalen roze ouderen


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 21 september 2014


De tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen’ is tot en met 29 oktober a.s. te zien in IHLIA te Amsterdam en daarna in woonzorgcentra in Amsterdam.

De tentoonstelling is het vervolg op het levensverhalenproject van het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum/Archief Amsterdam (IHLIA), waarin vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen optekenden. Een aantal van deze verhalen – en de foto’s die ze illustreren – vormt de basis voor deze expositie.

Homoseksualiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Maar niet overal. Roze ouderen in zorgcentra bijvoorbeeld kunnen niet altijd zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt regelmatig voor dat zij weer terug ‘de kast in’ gaan.

De tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen’ verbeeld – die na de expositie bij IHLIA op reis gaat naar diverse woonzorgcentra in Amsterdam – geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere lesbische vrouwen en homoseksuele mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijke maar niet het enige aspect is.


IHLIA-plein, 6de verdieping
Openbare Bibliotheek Amsterdam,
Oosterdokskade 143
Amsterdam

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Tentoonstelling met levensverhalen roze ouderen

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 22 september 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media