Back to Top
Woensdag 25 Apr
86111 users - nu online: 986 people
86111 users - nu online: 986 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Divers aanbod aan activiteiten tijdens eerste Rotterdam Pride


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 18 september 2014

This article is also available in English


Rotterdam maakt zich op voor haar allereerste Pride! Het laatste weekend van september, van 25 tm 28 sept, zal de Rotterdam Pride plaatsvinden in het centrum van de havenstad. In samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en de Rotterdamse gay horeca en homo-organisaties.

De al jaren succesvolle Keerweer Parade wordt als mede-initiatiefnemer onderdeel van deze eerste Rotterdam Pride. Naast het bekende Hollandse meezingfeest is er ook ruimte voor cultuur, discussie en een flinke zichtbaarheidscampagne. Rotterdam is als tweede stad van Nederland vaak minder zichtbaar in haar aanbod holebi- en trans-gelegenheden dan vergelijkbare zustersteden. Toch doet Rotterdam niet onder voor andere steden in een vergelijking van het aantal cafés, actieve organisaties, speciaalzaken en andere (uitgaans-)gelegenheden. Met de Rotterdam Pride wil de stad iedereen laten zien wat zij te bieden heeft. En zo is een programma ontstaan dat loopt van een outdoor tentoonstelling, een ouderenontbijt tot aan twee straatfeesten.


Programma-overzicht

In de aanloop naar het laatste weekend van september zullen in de daaraan voorafgaande weken de eerste pop-up locaties hun deuren openen, zoals tentoonstellingen (Red Hot en Es Geht Auch Ohne), outdoor exposities (Pride Photo) en een tijdelijke Hang-Out voor jongeren (Stichting Rainbow City).

Op donderdag 25 september zal de Rotterdam Pride officieel worden afgetrapt met een sneak-preview in het nieuwe Lantaren Venster. Hierna worden elders in de stad verscheidene “afterparty’s” georganiseerd.

Vrijdag 26 september zijn overdag alle aangesloten organisaties en locaties open. Daarnaast zullen op deze vrijdag ook de eerste stadstours plaatsvinden, fietsroutes waarbij deelnemers “dieper” Rotterdam worden ingeleid. Want Rotterdam moet je leren kennen! In tochten langs organisaties, winkeliers, horecagelegenheden en spannende plekken kunnen de fietsers per route kiezen waar ze naar toe willen gaan.

Op vrijdag is het traditiegetrouw Songfestival-avond op de Keerweer Parade en dus staan Marga Bult, Justine Pelmelay en Glennis Grace op het podium! En dat helemaal voor niets! De Keerweer Parade is gratis toegankelijk.

Op zaterdag 27 september gaat het dak eraf in Rotterdam. Ook zaterdag zijn alle locaties geopend en organiseren alle aangesloten instanties hun eigen feestjes. Denk aan een Roze Ontbijt bij het COC Rotterdam, een discussiebijeenkomst van Rotterdam Open Mind en de kindervoorstelling Arwin en haar papa’s van Rainbow City. Overdag zijn er twee straatfeesten, de Keerweer Parade én de Oldenbarneveltstraat Party.

De Keerweer Parade start in de middag met haar iconische Drag Idols, een travestietencompetitie die altijd veel bekijks trekt. Er valt voor de dames ook echt wat te winnen, want naast de Gouden Hak ontvangt de winnaar ook een mooi geldbedrag. Verder staan op het podium onder anderen Kate Ryan en de Vengaboys!

De Oldenbarneveltstraat Party wordt gehost door Totally, bekend van hun stages bij club NYX, het HIM Festival en andere evenementen. Met bekende dj’s, optredens van live performers en moderne dansers.

Beide straatfeesten zijn gratis toegankelijk en duren tot 23.00 uur, daarna volgen afsluitende feesten in onder andere Cultuurpodium WORM en de club Factory 010. Rotterdam Pride heeft voor deze editie het feest Papa World Tour naar Rotterdam weten te halen. Na Tel Aviv, Madrid, New York, Montreal en Parijs voegt nu dus ook Rotterdam zich in de rij steden die de Papa World Tour aandoet. Kaarten voor dit evenement en ook de overige randprogramma’s zijn te koop via de website van Rotterdam Pride.

Op zondag maken de organisatoren zich op voor een mooie, afsluitende Closing Day. Ook deze zondag zullen de meeste locaties en tentoonstellingen hun deuren openen.

In de Van Oldenbarneveltstraat heeft het danspodium plaatsgemaakt voor tientallen kraampjes met eten en drinken: Rotterdam Proeft! Ook dit evenement is gratis toegankelijk en biedt een heerlijke, relaxte zondagmiddagsfeer. Met afwisselende modeshows van de diverse modewinkels in deze roze straat.

De Keerweer Parade sluit af met upcoming artiesten Yari en Andrew Dean en de gevestigde zanger Danny de Munk. Later op de avond zal het urban YMCGay in WORM het weekend dan echt afsluiten.

Meer informatie over de Rotterdam Pride, alle festival-locaties, hotelaanbiedingen en kaarten is te vinden op de website www.rotterdampride.com. 

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 321, mei 2018


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 277
Meer van Redaktie

Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


Bear Necessity


The attitude-free hairy-men dance party

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media