Back to Top
Maandag 15 Oct
86202 users - nu online: 1552 people
86202 users - nu online: 1552 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
WHO tot homo's: slik virusremmers


door Redaktie in Health & Body , 08 september 2014

This article is also available in English


De Wereldgezondheidsorganisatie WHO geeft homo's het dringende advies preventief virusremmers te slikken om de kans op hiv-besmetting te verkleinen. Dat geldt ook voor homo's die condooms gebruiken.

Als iedereen zich daaraan houdt kan het aantal nieuwe hiv-besmettingen in tien jaar tijd met 1 miljoen worden teruggedrongen, zegt de WHO. Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op het krijgen van hiv door preventief slikken met 92 procent wordt verkleind.

Risicogroepen

De aanbeveling staat in een set nieuwe richtlijnen voor de terugdringing van hiv: een virusbesmetting die aids kan veroorzaken. Seksueel actieve homo's lopen een verhoogd risico om een hiv-besmetting op te lopen, net als gedetineerden, drugsgebruikers, hoeren, schandknapen en transgenders.

De WHO stelt vast dat deze groepen geen toegang hebben tot preventie-, onderzoeks- en behandeltrajecten. In de richtlijnen staat dat juist leden van de risicogroepen toegang tot deze trajecten moeten krijgen.


Meer kans

De WHO heeft uitgerekend dat prostituees 14 keer meer kans hebben op een hiv-besmetting dan andere vrouwen. Homo's hebben 19 keer meer kans op een hiv-besmetting dan de rest van de bevolking en vrouwelijke transgenders en drugsgebruikers 50 keer meer.

"Geen van deze mensen leeft in een isolement", zegt de WHO. "Prostituees en hun klanten hebben een partner. Sommigen gebruiken drugs. Veel van hen hebben kinderen." Om de hiv-epidemie te stoppen moeten juist de risicogroepen worden geholpen, zegt de WHO 
Rubrieken:

Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019


Zorgen om tientallen onbehandelde hiv-patiënten onder internationale studenten


La Demence 29th Anniversary Weekend: 26 tm 28 oktober

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018


Mister B& B
Ontdek de wereld, ervaar je prideMeer uit Health & Body
Meer uit nummer 276
Meer van Redaktie

Club YOLO


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media