Back to Top
Vrijdag 13 Dec
86390 users - nu online: 1194 people
86390 users - nu online: 1194 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Legendarische wereldkampioen zwemmen Ian Thorpe komt uit de kast


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 31 augustus 2014


De legendarische Australische Olympische en wereldkampioen zwemmen, Ian Thorpe, 31, is uit de kast gekomen. Er gingen al een lange tijd geruchten over zijn seksuele geaardheid waarbij hij tot nu steeds ontkende homo te zijn. Thorpe is hiermee de 18de sporter die dit jaar uit de kast komt.

De vijf keer Gouden Olympische medaille winnaar zei twee jaar geleden nog dat hij absoluut geen homo was en dat hij alleen maar seksuele relaties had met vrouwen. Maar in een interview met Michael Parkinson, op de Australische televisie, bekende Thorpe dat hij wel degelijk homo is.

Olympisch en Australische duiker, schoonspringer Matthew Mitcham, 26, die zelf in 2008 uit de kast kwam, zegt goed te begrijpen hoe moeilijk dit was voor Thorpe. En dat hij hoopt dat zijn coming out hem rust zal brengen en dat het publiek hem hetzelfde respect en overweldigend support geeft als hij zelf kreeg toen hij uit de kast kwam. Thorpe wordt gezien als een van 's werelds beste zwemmers op de middenafstand (vrije slag). Hij heeft in totaal vijf gouden Olympische medailles en elf wereldtitels lange baan gewonnen. Zijn bijnaam is Thorpedo.

Verder zij Thorpe dat hij niet eerder uit de kast kwam omdat de leugen te groot werd. Hij doelt daarmee op het feit dat hij jarenlang ontkende homo te zijn, en vaak zelfs beweerde dat hij alleen maar met vrouwen seks had. Omdat de leugen steeds groter en groter werd durfde hij niet meer uit de kast te komen. In het televisie interview zegt hij dat hij geen hetero is, en dat hij pas sinds pakweg twee weken zichzelf in staat voelt om dat aan iedereen toe te geven. Naar eigen zeggen was hij erg bang dat mensen hem een leugenaar zouden noemen, omdat hij zo lang ontkende homo te zijn, en een deel van hem wilde niet dat Australië een kampioen had die homo is.

Op sommige momenten dacht hij klaar te zijn voor zijn coming out, maar toch durfde hij het telkens opnieuw niet aan. Maar dat is nu allemaal voorbij. In het interview zegt hij zich nu wel goed te voelen, en laat hij weten dat hij hoopt dat jonge mensen geen voorbeeld aan hem nemen en sneller uit de kast durven komen. Hij was naar eigen zeggen lange tijd veel te bezorgd over de reactie van zijn familie en vrienden. En zoals bij de meeste homo's die hun coming out doen, reageerde vrijwel iedereen positief.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Legendarische wereldkampioen zwemmen Ian Thorpe komt uit de kast

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 01 september 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media