Back to Top
Donderdag 23 Nov
86024 users - nu online: 1252 people
86024 users - nu online: 1252 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Burgermeisjes in Getto


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 06 augustus 2014


Getto Food & Drinks staat niet alleen bekend om zijn smakelijke cocktails, maar ook om de overheerlijke hamburgers, waarvan er meerdere zijn vernoemd naar bekende travo’s uit de Amsterdamse gay scene. Fotograaf René Zuiderveld raakte door die smakelijke burgermeisjes geïnspireerd en nodigde photoshop-kunstenaar Gabriël Batenburg uit om samen met hem de drag queens te fotograferen.

Voor deze bijzondere samenwerking kozen ze de naam Zuiderburg. Ze organiseerden een aantal photo shoots in Getto en legden zo de “dames” vast op de gevoelige plaat - samen met hun eigen burger in de setting waarin deze ook geserveerd wordt. Vervolgens nam Batenburg in samenwerking met Zuiderveld die beelden visueel onderhanden en plaatste elke travo in een nieuwe, verrassende setting waarin allerlei herkenbare elementen uit Getto op een speelse manier zijn verwerkt.

Het resultaat is een verrassend eerbetoon aan deze sterke persoonlijkheden die het uitgaansleven in Amsterdam keer op keer opvrolijken met hun extravagante aanwezigheid.


De Burgermeisjes, tot 15 september te zien
Getto
Warmoesstraat 51
Amsterdam 

Rubrieken:


Meer uit Theater, Kunst & Expo
Meer uit nummer 276
Meer van RedaktieEagle


Famous Cruise Bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media