Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1223 people
86351 users - nu online: 1223 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Estland stap vooruit gelijke rechten voor homo's


door Redaktie in Algemeen , 24 mei 2014

This article is also available in English


Estland wil meer gelijke rechten geven aan homo's. Een groep uit het parlement bestaande uit afgevaardigde van de vier partijen van het Estlandse parlement en enkele wetgevers zijn momenteel druk in de weer met een wet die paren van gelijk geslacht toestaat een legaal partnerschap aan te gaan.

Men verwacht dat de civil partnerships wet klaar zou zijn voor het begin van de zomer zodat in juli de eerste koppels de legale verbintenis met een ceremonieel huwelijk kunnen aangaan. De legale partnerschappen zouden niet enkel openstaan voor homo koppels maar ook voor hetero koppels. De wet komt er omdat de overheid van mening is dat er te weinig mensen zijn gehuwd in het land, en ook omdat er steeds meer homo koppels behoefte hebben aan gelijke rechten.

Het wetsvoorstel rond de legale partnerschappen dateert al van 2011 nadat bleek dat slechts 34 procent van de Esten gehuwd was en 16 procent in een stabiele maar niet legale relatie leefde. Of de legale partnerschappen dezelfde rechten geven als die verkregen na een huwelijk is nog niet bekend. Wel vermoedt men dat er geen adoptie rechten voor homo koppels komt omdat daar geen meerderheid voor is binnen de regering.

Rond de legale partnerschappen is er wel eensgezindheid en zijn alle partijen voor. Als het gaat om adoptie rechten voor holebi's is slechts 1 partij voor. Estland is een van de Baltische staten waar het goed gaat met de rechten van holebi's en transgenders. Zo is er al jaren een wet die beschermt tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit, mogen homo's openlijk dienen in het leger, en mogen alleenstaande homo's en lesbiennes kinderen adopteren of pleegkinderen opvoeden. Estland is ook een van de weinige Baltische staten waar er elk jaar een Gay pride kan worden gehouden, die telkens zonder incidenten verloopt. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Estland stap vooruit gelijke rechten voor homo's

Redaktie, in Algemeen op 25 mei 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Syfilis?
Check of je symptomen hebtMeer uit Algemeen
Meer uit nummer 273
Meer van Redaktie

AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media