Back to Top
Maandag 19 Aug
86349 users - nu online: 1277 people
86349 users - nu online: 1277 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Australische ‘homogenezer’ heft zichzelf op


door Redaktie in Algemeen , 20 mei 2014

This article is also available in English


De evangelische organisatie Living Waters Australia heeft in een nieuwsbrief aan de eigen achterban laten weten dat de activiteiten gestopt worden. De organisatie biedt vooral een vorm van pseudo-psychotherapie aan om je te ‘bevrijden van ongewenste homogevoelens’.

Australische LHBT-organisaties hebben de opheffing van de ‘homogenezer’ met applaus begroet.
In de nieuwsbrief wordt duidelijk gemaakt dat de organisatie zich opheft, omdat er te weinig aanmeldingen zijn voor de ´homotherapie´ en vanwege ´veranderingen´ in de opvattingen over homoseksualiteit in de kerken en onder gelovigen. Feit is inderdaad dat steeds meer Australische kerken een open houding aannemen tegenover gelovigen die openlijk voor hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit uitkomen.

Living Waters Australia was verbonden aan Desert Stream Ministries/Living Water, een Amerikaanse evangelische organisatie opgericht en geleid door Andrew Comiskey. Diens opvattingen zijn zwaar beïnvloed door het homofobe werk van ‘gebedsgenezeres’ Leanne Payne en Comiskey denkt ook dat reparatieve en conversietherapie homoseksualiteit kan genezen. Hij had daarom forse kritiek op de leider van Exodus International Alan Chambers toen die in 2013 bekend maakte ‘homogenezing’ af te wijzen en mede daarom had besloten om Exodus International op te heffen.

Comiskey en een aantal andere hardliners hebben daarop het Restored Hope Network opgericht om hun ‘gedachtengoed’ te blijven uitdragen.

Living Waters heeft ook een vestiging in ons land en die club werkt samen met de stichting Different, onderdeel van de in Amsterdam gevestigde stichting Tot Heil des Volks. Op de site van Tot Heil des Volks wordt ook het boek ‘Kracht in Zwakheid’ van Comiskey te koop aangeboden. Dat boek ‘over vergeving en herstel na relationele en seksuele zonden’ is zelfs door Tot Heil des Volks zelf uitgeven.

Australische LHBT-organisaties dit nieuws met applaus begroet, vooral omdat met de opheffing van Living Waters Australia er nog maar een handjevol organisaties die ‘homogenezing’ aanbieden opereren in hun land. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Australische ‘homogenezer’ heft zichzelf op

Redaktie, in Algemeen op 21 mei 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


RoB
Made in AmsterdamMeer uit Algemeen
Meer uit nummer 273
Meer van Redaktie

Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media