Back to Top
Zaterdag 20 Oct
86205 users - nu online: 1290 people
86205 users - nu online: 1290 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Getto toont werk van de Canadese kunstenaar Jarret Quinn


door Redaktie in Uitgaan , 16 mei 2014

This article is also available in English


In Getto, de attitude-vrije uitgaansgelegenheid voor homo’s, lesbo’s, bi’s, queers en hetero’s in de Amsterdamse Warmoesstraat, zijn momenteel werken te zien van Jarret Quinn, een in Calgary, Canada, geboren kunstenaar die sedert januari 2013 in Amsterdam woont.

De aantrekkingskracht van een verhuizing naar Amsterdam lag voor hem in de mogelijkheid de stad als uitvalsbasis te gebruiken bij het verder ontwikkelen en exploreren van z’n kunstbeoefening. Amsterdam biedt hem toegang tot de vele rijkgevulde galerieën in Europa die vanuit Canada niet gemakkelijk bereikbaar zijn.

Quinn volgde zijn opleiding aan het Alberta College of Art and Design en studeerde af in de Schone Kunsten met als hoofdvak glasbewerking. Na voltooiing van zijn studie pakte hij, naast het glaswerk, ook het schilderen en fotograferen weer op als belangrijke artistieke uitingsvormen. Quinn’s kunst is poëtisch en conceptueel. Het werk voert de kijkers rond in cirkels en lokt ze naar binnen. Hij gebruikt krachtige lijnen en kleuren. In sommige werken zorgt dit voor structuur, terwijl het bij andere veranderlijke abstracte beelden tot gevolg heeft. Quinn’s kleurgebruik brengt zijn gevoel van eerlijkheid over, terwijl het tegelijkertijd vorm en dimensie aan zijn voorstellingen geeft.

De kunstenaar zegt over zijn werk: “Mijn kunst draait om zichtbaar zijn. Het gaat over zelfacceptatie en de kracht daaraan uitdrukking te geven. Het gaat over opgroeien, het leven leven, het verliezen van de ware liefde, een dieptepunt bereiken, en het vermogen hindernissen te overwinnen. Het leven is zwart en wit en erg onzeker, maar mijn kunst is een vreemd kleurenarrangement dat orde in de chaos brengt.”

 De werken van Jarret Quinn worden geëxposeerd tot en met 16 juni 2014.


Getto
Warmoesstraat 51
1012 HW Amsterdam
www.getto.nl
  

Rubrieken:

Jeugd is gelukkig, maar gebruikt minder vaak condoom


Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 273
Meer van Redaktie

AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media