Back to Top
Donderdag 20 juni
86325 users - nu online: 1218 people
86325 users - nu online: 1218 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Tijgertje organiseert voor de tiende maal badminton-toernooi


door Redaktie in Scene , 15 februari 2014

This article is also available in English


Tijdens het Paasweekend organiseert Tijgertje het Tenth Gay & Lesbian International Easter Badminton Tournament Amsterdam. Stichting Tijgertje is in 1982 begonnen met cursussen zelfverdediging nadat tijdens Roze Zaterdag in Amersfoort homo’s en lesbo’s door potenrammers in elkaar waren geslagen. Inmiddels is Tijgertje uitgegroeid tot een zeer veelzijdige sportclub met een groot aanbod aan sporten, waaronder badminton.

De badminton-groep traint op woensdag van 19.00 tot 23.00 uur en op zondag van 16.30 tot 19.00 uur. Hierbij wordt op verschillende niveaus gesport, van de absolute beginner tot en met de gevorderde die al jaren speelt. Op woensdag deelt Tijgertje de zaal met twee andere verenigingen, op zondag staan alle negen banen van Sporthal de Pijp ter beschikking van de Tijgertje-spelers. Er is dan voldoende ruimte voor iedereen om te spelen. Niemand hoeft aan de kant te zitten wachten, tenzij hij of zij zin heeft om met medespelers te babbelen om, bijvoorbeeld, de laatste roddels uit te wisselen. De groep spelers bij Tijgertje Badminton is net zo gevarieerd als de populatie van Amsterdam. De leden komen uit alle delen van de wereld, waarbij vooral Azië, waar badminton een echte volkssport is, goed vertegenwoordigd is.

Het Tenth Gay & Lesbian International Easter Badminton Tournament Amsterdam vindt van 18 tot en met 21 april 2014 plaats in Sporthal de Pijp in Amsterdam. Ook dit jaar zullen weer zo’n 250 homo’s en lesbiennes van over de hele wereld aan het toernooi deelnemen. Aanmelding is mogelijk via www.tijgertje-badminton.nl/easter. De inschrijving sluit op 11 april 2014, of als het maximum van 250 deelnemers is bereikt.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: op vrijdag 18 april vindt van 18.00 tot 22.00 uur de inschrijving van de deelnemers plaats. Op zaterdag 19 april worden van 10.00 tot 18.00 uur de wedstrijden mannen en vrouwen enkelspel en gemengd dubbelspel gehouden, waarna op zondag 20 april van 10.00 tot 18.00 uur de wedstrijden mannen en vrouwen dubbelspel plaatsvinden. Vervolgens is er van 18.00 tot 19.00 uur de medaille-uitreiking. Hierbij worden ook speciale prijzen toegekend voor de fraaiste outfit, zowel van de zaterdag als de zondag. Spelers worden dus opgeroepen zich te buiten te gaan en ervoor te zorgen dat ze worden opgemerkt. Ze moeten daarvoor eenvoudig hun verbeelding en creativiteit inzetten en iets dragen dat extravagant, kleurrijk en buitensporig is, iets dat mooi is en in het oog valt, want daarmee kunnen ze ook buiten de badmintonbaan een winnaar worden! De zondag besluit met de Badminton Easter Party van 22.00 tot 03.00 uur.

Op maandag 21 april wordt het weekend van 11.00 tot 14.00 uur met een Paas-brunch afgesloten.

Deelname aan het toernooi kost veertig euro, inclusief lunch en een kaartje voor het feest op zondagavond. Er is geen korting voor spelers die slechts op een van de twee toernooi-dagen aantreden. Voor de brunch op maandag dient apart te worden betaald. Shuttles worden door de organisatoren ter beschikking gesteld: veren shuttles voor spelers op A-niveau en van plastic voor spelers op de niveaus B en C.

Zie www.tijgertje-badminton.nl voor meer informatie. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Tijgertje organiseert voor de tiende maal badminton-toernooi

Redaktie, in Scene op 16 februari 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


Meer uit Scene
Meer uit nummer 270
Meer van Redaktie

Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media