Back to Top
Maandag 16 Jul
86163 users - nu online: 1181 people
86163 users - nu online: 1181 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Poz&Proud on Tour


door Redaktie in Uitgaan , 27 januari 2014

This article is also available in English


In november was de kick off van de Poz&Proud on Tour-campagne in het Ro Theater in Rotterdam. De tour trekt tot de zomer van 2014 door het land met thema-avonden voor homomannen. De campagne is een samenwerking van de Hiv-vereniging Nederland (HVN), Poz&Proud en het COC.

Tijdens Poz&Proud on Tour wordt op een ontspannen en informatieve manier gepraat over seks. Met openhartige interviews en volop ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Seks tussen mannen staat op deze avonden centraal. Onderwerpen zijn: de lusten & lasten van de anus, seks op drugs & alcohol en hoe seks zonder condoom ook veilig kan zijn.

Waarom organiseert Poz&Proud in samenwerking met het COC deze tour? Toralt Deinum, coördinator: “Als club van en voor homomannen met hiv merken we dat er nog veel misverstanden en vooroordelen over ‘ons’ bestaan. En andersom. Dat leidt tot een verkramptheid binnen de homogemeenschap die nergens voor nodig is. Er is dan wel een verschil in hiv-status: er zijn veel meer overeenkomsten tussen homo’s met en zonder hiv.”

De campagne begon in Rotterdam met een avond genaamd Op z’n Zwitsers (hoe seks zonder condoom ook veilig kan). Tijdens deze avond stond het Zwitsers standpunt centraal en kwamen experts en homomannen aan het woord over de impact van de hiv-behandeling op het tegengaan van hiv-overdracht. Hierdoor kan onder bepaalde voorwaarden seks zonder condoom ook veilig zijn. Ook werd er gepraat over PrEP. Dit is een hiv-medicijn dat iemand die hiv-negatief is kan nemen om zichzelf te beschermen tegen een hiv-infectie. In Amerika is het al beschikbaar, en het zal nog een tijdje duren eer het hier ook wordt ingezet om de verdere verspreiding van hiv een halt toe te roepen.

Gasten waren onder meer: documentairemaker Patrick Bus, onderzoeker Janneke Bil en hiv-internist Ineke van den Ende (Erasmus Medisch Centrum). Deze avond werd georganiseerd in samenwerking met COC Rotterdam.

De tour duurt zeker tot de zomer van 2014 en Poz&Proud zal verspreid over het land de informatieavonden organiseren. Na de kick-off in Rotterdam volgen Maastricht (januari), Den Haag (februari), Zwolle/Arnhem (maart), Leeuwarden (april), Nijmegen (mei) en Eindhoven (juni). Voor de tweede helft van 2014 zijn nog geen data gepland, maar bij succes zal de tour worden verlengd.

De campagne is een samenwerking tussen Hiv Vereniging Nederland, Poz&Proud, verschillende COC-lidverenigingen en COC-NL. 

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 269
Meer van Redaktie

Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media