Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 899 people
86447 users - nu online: 899 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion: (M)Animal Prints


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 31 december 2013

This article is also available in English


Voor een keurig merk als Burberry is het opvallend om te zien dat juist daar veel dierenprints worden getoond. Een totale mix van luipaard- tijger- en cheetaprints. Klassieke kostuums en trenchcoats worden minder formeel door ze te dragen met schoenen in luipaardprint.

Soms zijn alleen de kragen uitgevoerd in dierenprint. Showstoppers zijn de volledig in luipaardprint uitgevoerde trenchcoats, maar of die ook daadwerkelijk de winkelruimte zullen behalen is nog maar de vraag. Om het geheel te complementeren wordt de klassieke Burberry-ruit in de mannentassen gecombineerd met luipaardprint. Of anders toch maar de boodschappentas in fantasie-zebraprint? En ja... zelfs de glazen van de Burberry-zonnebrillen zijn bedekt met luipaardprint. Het montuur trouwens ook.

Het gebruiken van dierenprints is voor Versace iets wat tot hun DNA behoort. Waarbij de link naar wansmaak al snel is gemaakt. Maar ditmaal ogen de uitvergrote giraffenprints voor kostuums juist nieuw en verfrissend. Een groter contrast met de klassieke Prince de Galles ruit is niet denkbaar... overigens ook in de Versace-collectie.

Het prestigemerk Louis Vuitton gebruikt heel subtiel een luipaardprint die alleen van heel dichtbij zichtbaar is op de leverkleurige kleding. Lange herenjassen hebben een afneembare nepbontkraag met dierenprint. En aan de lange Vuitton-jas van nepbont voor mannen is niks ordinairs. Ook niet als die in een dierenprint komt.

Voor een controversiële ontwerper als de Japanse Yohji Yamamoto is het niet vreemd dat hij experimenteert met dierenprint. Zo toont hij lange, gebreide, XL vesten in lichtroze luipaardprint, en zijn er gebreide joggingbroeken in luipaardprint met bijpassende sokken. Ook is de klassieke zwarte Engelse bolhoed voorzien van een zebraprint.

Tot nu toe sijpelen de dierenprints slechts mondjesmaat door bij de commerciële ketens als ZARA en H&M, waarbij de zwarte rugtassen van ZARA met dierenprint toch wel erg mooi zijn. Maar betaalbare kleding met dierenprints voor mannen is tot nu toe nog ver te zoeken...
 
     

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Topgay.com
The best gay fashion brands on one site

BEKIJK OOK

Jean Paul Gaultier verlaat de modewereld


GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion: (M)Animal Prints

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 05 januari 2021
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media