Back to Top
Woensdag 22 maart
85861 users - nu online: 1664 people
Gay News : Editie : 267 : Film over Tom of Finland in voorbereiding

Printervriendelijke Pagina  

Film over Tom of Finland in voorbereiding

door Redaktie in Films & boeken , 07 december 2013


Haast iedereen kent de naam en het werk van één van de meest sensationele figuren in het homo-erotische kunstuniversum: “Tom of Finland.” Maar kennen ze ook de man echter dit pseudoniem? Zijn naam was Touko Laaksonen en er is nu een film in voorbereiding over Touko in 1971.

Voordat hij de wereldwijd beroemde meester van ontelbare erotische tekeningen werd, hoewel zijn carrière eigenlijk al in 1957 was begonnen toen hij de eerste van vele omslagillustraties voor Bob Mizer’s tijdschrift Physique Pictorial leverde. Tom of Finland was een Finse kunstenaar die met zijn erotische fetisj-kunst een belangrijke invloed heeft uitgeoefend op de homocultuur in de tweede helft van de twintigste eeuw. Laaksonen werd op 8 mei 1920 geboren en overleed op 7 november 1991.

Bij een lokkende trailer die ondertussen op YouTube is geplaatst, wordt onder meer de volgende informatie gegeven: “In Finland homoseksueel zijn kon je tot 1971 een jarenlange gevangenisstraf opleveren. Er werd een jongen geboren in 1920. In zijn kindertijd tekende hij plaatjes van naakte mannen. Terwijl hij tekende droeg hij alleen leren laarzen. Als jonge man vocht hij in de oorlog en had seks met zijn soldatenkameraden, zowel van Finse als Duitse zijde. Tijdens zijn volwassenheid leefde hij een dubbelleven. Overdag was hij een getalenteerde advertentiekunstenaar en pianist, ’s nachts een geniale schepper van erotische tekeningen. We herinneren ons hem door leer, grote spieren, nog grotere pikken en humor – kracht verlenend aan de mannelijke homoman. We weten wie Tom of Finland is. Maak nu kennis met Touko.”

De planning is dat de film in het voorjaar van 2014 wordt gedraaid en in 2015 in première zal gaan. De film wordt geproduceerd door de Special Film Company en geregisseerd door Vesa Kuosmanen en Henri Huttunen. Laaksonen zal worden vertolkt door Olli Rahkonen. De helft van het filmbudget komt van internationale partners, terwijl het overblijvende deel door privé-personen moet worden opgebracht, in Finland of daarbuiten, zodat mogelijk ook een crowdfunding-campagne georganiseerd wordt. Het zou onnodig moeten zijn om te melden dat de makers een hoge produktiekwaliteit nastreven en dat het een film moet worden die je niet wilt missen als hij in 2015 wordt uitgebracht.

foto bijschrift:
Olli Rahkonen als Touko Laaksonen
 
gerelateerd
Gay cinema in prespectief op schrift

Mapplethorpe Look at the pictures op 1 dec. bij NPO 2

Het tragisch korte leven van Sal Mineo, Hollywood’s mediterrane tienergod


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Film over Tom of Finland in voorbereiding

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.145.183.43Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


Meer uit Films & boeken
Meer uit nummer 267
Meer van Redaktie

Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren