Back to Top
Maandag 09 Dec
86387 users - nu online: 1834 people
86387 users - nu online: 1834 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Werken aan safe sex in Oekraïne


door Redaktie in Algemeen , 02 september 2013

This article is also available in English


Hoewel in Oekraïne anti-homowetgeving dreigt te worden aangenomen, zetten moedige LHBT- organisaties en activisten, met steun van COC Nederland, hun werk voort. Zo wordt een community centre ondersteund en een unieke safe sex-campagne ontwikkeld.

COC Nederland ondersteunt een aantal LHBT-initiatieven in met name het zuiden van Oekraïne. In dit gebied is nog veel werk te doen in de strijd voor LHBT-mensenrechten. Partnerorganisatie LiGA is bijvoorbeeld actief in de thuisstad Mykolaiv en ondersteunt ook kleinere initiatieven in steden als Odessa en op het schiereiland de Krim.

Zij realiseren in deze regio dit jaar twee projecten: ondersteuning van de enige LHBT-belangenorganisatie met een community center in de stad Simferopol en de ontwikkeling van een unieke safe sex-campagne in badplaatsen langs de Zwarte Zeekust op de Krim.

Er komen in het zomerseizoen miljoenen toeristen naar de badplaatsen op de Krim, hetero’s maar ook veel LHBT’s. De leden van de lokale LHBT-gemeenschap werden in juni getraind voor het uitvoeren van de safe sex-campagne langs stranden op de Krim die specifiek gericht is op LHBT’s. Aan de training namen ook partnerorganisaties uit andere landen deel, die deze kennis kunnen inzetten om hun preventiewerk in eigen land verder te professionaliseren.

Hiv en aids is in Oekraine, naast discriminatie en geweld, een groot probleem voor LHBT’s: geen land in Europa is zo zwaar getroffen door de hiv- en aids-epidemie als Oekraïne. Vanwege stigma en discriminatie in de gezondheidszorg hebben LHBT’s vaak geen goede toegang tot preventie en zorg, wat voor veel homomannen betekent dat zij niet weten wat hun hiv-status is en dat zij niet behandeld worden voor soa en hiv infecties. Goede condooms en glijmiddelen zijn vaak moeilijk verkrijgbaar. De Oekraïnse overheid stelt nauwelijks middelen beschikbaar voor informatievoorziening en preventie aan LHBT’s.

Het ondersteuningsprogramma van Oekraïense LHBT-organisaties door COC Nederland vindt plaats in het kader van het programma “Bridging the Gaps: health and rights for key-populations” (www.hivgaps.org).

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Werken aan safe sex in Oekraïne

Redaktie, in Algemeen op 02 september 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media