Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1035 people
86440 users - nu online: 1035 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion: Vilebrequin en Gant


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 19 augustus 2013

This article is also available in English


Vanuit het zonnige Saint-Tropez komt het Franse swimwear-label Vilebrequin, dat in 1971 is ontstaan, toen deze badplaats nog populariteit genoot onder de “happy few.” Buiten op het terras van Café Sénéquier worden schetsen gemaakt die geïnspireerd zijn op wat de surfers dragen.

Geheel anders dan de gangbare zwembroeken van destijds. Origineler en kleurrijker. Gemaakt van canvas, want zeilen was toen dé sport in Saint-Tropez en als stof droogt het sneller in de zon dan andere stoffen. Aangezien de oprichter van dit merk een passie had
voor automobielen kiest hij voor de naam Vilebrequin, wat krukas betekent.

De zwembroeken worden een instant succes in Saint-Tropez. Anno nu wordt dit merk wereldwijd verkocht van New York tot Rome, waarbij men trouw is gebleven aan de roots van het merk: vrijheid en elegantie.

Voor mannen die casual combineren met humor en kwaliteit. Inmiddels is het originele model Moorea, dat in 1970 werd ontworpen, gerestyled en een Vilebrequin-klassieker geworden.


Gant Voor het zomerseizoen brengt Gant twee verschillende collecties op de markt: de Gant Rugger collectie en Gant by Michael Bastian.

De Rugger-collectie is geïnspireerd op Amerikaanse bloggers die een bezoek brengen aan de Pitti Uomo: de toonaangevende Italiaanse mannenmodebeurs. “Gekleed op z’n Italiaans maar uiteraard met een Amerikaanse twist,” aldus ontwerper Christopher Bastin. Denk aan getailleerde blazers in casual linnen of in ruiten gecombineerd met chino’s en klassieke Oxford-shirts. Zomerse stoffen als linnen en jersey komen in sunfaded pasteltinten in combinatie met de typisch Amerikaanse kleuren rood, wit en blauw. Korte zwembroeken en gebreide sweaters met ronde hals maken de sfeer compleet.

Gant by Michael Bastian neemt ons mee naar Galapagos; een uitzonderlijke en verafgelegen eilandengroep voor de kust van Ecuador. Want dit seizoen is de Gant-man een moderne ontdekkingsreiziger. Met een kleurenpalet dat monotoon en kleurrijk is zoals taupe, grijs, helder geel en turquoise. Technische materialen zoals gaas en nylon geven de organische stoffen (linnen en katoen) de nodige stugheid. Een bijzonder item is de overdyed madras-blazer voor heren.
 


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion: Vilebrequin en Gant

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 24 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media