Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 966 people
86440 users - nu online: 966 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ook homo toeristen moeten oppassen in Rusland


door Redaktie in Reizen en weekendtrips , 10 augustus 2013


Onlangs tekende president Putin een wet waarin niet alleen homo's en transgenders in eigen land vervolgd worden maar ook toeristen. Allemaal riskeren zij een geldboete wanneer blijkt dat ze holebi of trans zijn of wanneer ze homoseksualiteit "promoten" (en dat in de ruimste zin van het woord) of er over praten in het bijzijn van minderjarigen, of deelnemen aan holebi en trans activiteiten inclusief demonstraties zoals een Gay Pride.

Ook op Russische hetero's is dit van toepassing. Maar  hetzelfde geldt dus ook voor toeristen.

Dit kan volgend jaar voor problemen zorgen omdat de Winter editie van de Olympische Spelen in 2014 in Rusland worden gehouden. Daar tegen is al veel protest gekomen omdat men van mening is dat de spelen niet in een land zouden mogen door gaan waar men de mensenrechten schend.

Een 28-jarige Nieuw Zeelandse Olympische sporter die openlijk homo is riskeert volgend jaar een celstraf en deportatie. Blake Skjellerup een speed skater die deelneemt aan de Winter Spelen liet weten dat hij een regenboog button zal dragen om zijn steun te betuigen aan de Russische homo gemeenschap.

Maar omdat het dragen van een holebi of regenboog symbool voor de Russen propaganda is riskeert hij dus sancties. Recent werd een lesbienne beboet voor het zwaaien met een holebi vlag ze moest 500 euro betalen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ook homo toeristen moeten oppassen in Rusland

Redaktie, in Reizen en weekendtrips op 15 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media