Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 819 people
86447 users - nu online: 819 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion: Metallic & Fluor


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 10 juli 2013

This article is also available in English


Ieder seizoen is er wel een aantal kleuren dat opvallend gelijktijdig in vele collecties terugkomt. Ditmaal valt in de internationale herencollecties het gebruik van metaalachtige stoffen op, alsmede de felle fluorkleuren. Vaak sijpelen langzaam maar zeker deze trends (bestemd voor het grote publiek) uiteindelijk door bij de bekende modeketens.

In Milaan laat Donatella Versace double-breasted kostuums zien met een metallic glans eroverheen en met bijpassende zilver- en koperkleurige stropdassen en schoenen. De bijbehorende shoppertassen komen in glanzend zilver of metallic blauw. De kitscherige pastel metallic jassen en koperkleurige baseball jackets zullen met name gretig aftrek vinden in de Aziatische markt. Daar zal men ongetwijfeld smullen van de over-the-top Versace metallic kitsch.

Zelfs het traditionele Engelse Burberry, daar waar Christopher Bailey de creatieve scepter zwaait, bezwijkt dit seizoen voor de metallic kleuren. Metallic blauw-groen-roze-paars voor kragen van zwarte jassen, shirts en zelfs voor complete trenchcoats die hierdoor ogen als de verpakking van ouderwetse zuurtjes. Blinkende eye-catchers. Zelfs de zomerse sandaal is bij Burberry voorzien van een glimmende, goudgele of turquoise-blauwe metallic laag. Mooi zijn de korte, sportieve baseball jacks in tweekleurige metallic tonen. Sommige zijn waarschijnlijk te fel qua kleur voor de Europese man maar de Aziaten zullen daar zeker anders over denken.

Het Franse luxelabel Louis Vuitton wordt door de Engelse creative director Kim Jones flink gemoderniseerd door felle neonkleuren in de herencollecties te integreren. Anoraks en zeiljacks komen in fel fluorgeel met bijpassende Vuitton-weekendtassen en -rugzakken in dezelfde kleur. Soms worden kleine, fluorgele tassen aan de bekende bruine, Damian-print Louis Vuitton-tassen bevestigd. Gebreide zwarte wielrennersshorts tot aan de knie hebben felle, fluor-oranje en gele banen aan de zijkant. Modeketens zoals H&M en WE hebben deze trend inmiddels al opgepikt en komen met diverse mode-items in felle fluorkleuren... minder duur weliswaar dan die van Louis Vuitton.

 
Rimowa Luggage

Rimowa behoort tot de meest toonaangevende fabrikanten van bagage. Deze zijn vervaardigd uit aluminium en het hightech-materiaal polycarbonaat. Dit Duitse bedrijf bestaat al meer dan honderdtien jaar en staat bekend om haar hoogwaardige materialen en buitengewone ontwerpen. De collecties worden al decennialang gekenmerkt door de onmiskenbare groevenstructuur van de buitenkant van de koffers. Die doet denken aan de Junkers JU52 vliegtuigen die geheel bedekt zijn met golfplaten. Dit type vliegtuig heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het bedrijf. Het zijn absolute lichtgewicht koffers die in meer dan vijfenzestig landen worden verkocht.


Thomas Sabo

Het Zwitserse sieradenmerk Thomas Sabo is vooral gespecialiseerd in sterling zilver sieraden voor mannen die in meer dan zesenzestig landen worden verkocht. Sinds 2009 is de collectie uitgebreid met een horlogelijn onder de namen: Rebel at Heart en Glam & Soul. Stoere, mannelijke horloges met een sportief en elegant uiterlijk. Sommige modellen zijn uitgevoerd met een hoogglanzende, keramische roestvrij stalen band, chronograaf, stopwatch en twaalf-uur display. En ze zijn prima te combineren met de sieradenlijn die qua design hier zeer goed op aansluit.


New Balance

New Balance werd in 1906 opgericht in Boston (Verenigde Staten) door een Engelse immigrant die mensen met voetproblemen wilde helpen door de pasvorm van de schoenen te verbeteren. Tegenwoordig is New Balance een toonaangevende fabrikant van sneakers die, in tegenstelling tot zijn concurrenten, zijn schoenen nog steeds produceert in de Verenigde Staten en Engeland. Volgens New Balance maken de producten het merk en niet de mensen die het dragen. Daarom maakt dit merk geen gebruik van atleten en beroemdheden om reclame te maken voor hun sneakers. New Balance staat al ruim honderd jaar bekend voor kwaliteit en comfort waarbij de modellen in jaren-tachtig-fluorkleuren het meest opvallend zijn uit de ruime collectie.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion: Metallic & Fluor

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 15 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media