Back to Top
Woensdag 25 Apr
86111 users - nu online: 991 people
86111 users - nu online: 991 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Anti-pestfilm Ruben wint Young Positive Media Award


door Redaktie in Films & boeken , 11 mei 2013

This article is also available in English


De anti-pest film Ruben kreeg eind maart de Young Positive Media Award 2013 toegekend. Elk jaar looft de Nationale Academie voor Media en Maatschappij deze uit aan positieve initiatieven die met behulp van media jongeren bereiken. De film - en de daarna daarbij gemaakte muziekclip - vertelt het verhaal van de vijftien-jarige Ruben, die zich bewust aan het worden is van zijn seksuele voorkeur en worstelt met de gevolgen en problemen hiervan.

Hij ontdekt de liefde door een date met Mike en heeft voor het eerst gevoelens van liefde voor een andere jongen. Zijn familie en zusje zijn niet op de hoogte van zijn strijd en ontdekking van zijn homoseksualiteit. Een paar jongens komt erachter dat Ruben homoseksueel is. Op school wordt hij daarna getreiterd en mishandeld door deze jongens. Na deze mishandeling ziet Ruben het allemaal niet meer zitten... Hij vindt echter hulp en het einde is van ontwapenende emotie, liefde en hoop voor een mooie toekomst!

De Young Positive Media Award is bedoeld voor positieve rolmodellen voor jongeren in de media. In 2011 won Ali B de prijs voor het TV programma Op volle toeren, en in 2012 ging de prijs naar http://www.edgie.nl/, een site die jongeren helpt om goed met geld om te gaan. In de film Ruben doen vijftien-jarige acteurs mee die zelf gepest zijn en met de film een statement tegen homopesten willen maken.

De film Ruben is op geheel vrijwillige basis gemaakt door regisseur Thijs Verhoeven en producent Hans van der Hulst, die in hun kielzog de gratis medewerking van circa honderdvijftig acteurs, componisten, sound mixers, beeld-editors, leveranciers en reclamemakers wisten te betrekken. Zij benaderden EduDivers om bij de film een lespakket te maken, waarmee de film goed bruikbaar zou worden in scholen. Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers zegt over de samenwerking: “We waren onmiddellijk enthousiast over de film. Hij komt binnen als een dolkstoot.

Elke keer als we hem tonen in een docententraining, moet ik een of twee docenten een zakdoek uitreiken omdat de film zoveel losmaakt. Het is een tear jerker, en dat helpt om de empathie van jongeren los te weken. We hebben er een uitstekende anti-pestles bij ontwikkeld om docenten te helpen de film goed te bespreken en ervoor te zorgen dat het niet alleen bij een verandering in houding blijft, maar dat jongeren zich ook echt meer tolerant gaan gedragen.”

De Ruben-les is het eerste Nederlandse lespakket dat homofobie en homopesten wetenschappelijk verantwoord tegengaat. Het pakket is een onderdeel van de MijnID-campagne en te bestellen via de website van EduDivers. 

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 321, mei 2018


Backdoor Angels in Paradis
Melkweg, 9 juni 2018Meer uit Films & boeken
Meer uit nummer 261
Meer van Redaktie

Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visit


NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media