Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1035 people
86447 users - nu online: 1035 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Doorbraak in de strijd tegen Aids, Hiv


door Redaktie in Health & Body , 19 april 2013

This article is also available in English


Het Queensland Institute of Medical Research zegt dat ze hebben ontdekt hoe men een hiv-eiwit (proteïne) kunnen veranderen zodat het zichzelf beschermt tegen een infectie en zo verdere verspreiding van het virus in het lichaam tegen gaat. Professor David Harrich zegt 'ook al kunnen Hiv hiermee niet genezen, door het gevonden proteïne te veranderen beschermt de menselijke cellen wel tegen Aids.'

Geen genezing

Harrich legt verder uit wat er is gebeurd: we namen een gewoon virus proteïne dat het virus nodig heeft om te groeienen vermenigvuldigen, daarna veranderde we de proteïne zodat het virus niet meer kon groeien. Dit zou er dan op termijn voor zorgen dat het Hiv virus onder controle blijft en dat het immuun systeem van patiënten weer normaal gaat functioneren.

Mensen zouden nog wel hiv-positief blijven maar de therapie zou een mogelijke kuur voor Aids zijn, met andere woorden mensen zouden niet meer sterven aan infecties zoals nu vaak het geval is. Als alle komende testen positief zijn dan zou het zelfs mogelijk zijn dat men maar 1 behandeling nodig heeft en niet meer elke dag pillen hoeven slikken zoals nu. Testen op dieren zijn dit jaar nog gestart en de eerste resultaten zijn al bemoedigend te noemen.

Met HIV besmette baby genezen verklaard

Een Amerikaanse baby die besmet was met het hiv-virus is door artsen genezen verklaard. Het kind werd na de geboorte meteen behandeld met een zeer hoge dosis aidsremmers. Intussen is het kind een meisje, van 2,5 jaar oud en nu al bijna een jaar zonder behandeling. De zaak werd besproken tijdens de 20ste jaarlijkse conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. Het kind kreeg de Hiv infectie van haar moeder maar heeft nu normale levensverwachtingen, is hiv-vrij en hoeft geen medicijnen meer nemen. Hoewel de behandeling van het kind uitzonderlijk was en de artsen niet echt weten hoe het komt dat het kind genezen is, opent dit weer nieuwe wegen naar het vinden van een remedie om baby's en kleine kinderen te genezen van hiv.

Vooral in Afrika zou een remedie een wereld van verschil maken, daar telde men eerder al 3,4 miljoen kinderen met hiv. Volgens de wetenschappers zou de kennis over de behandeling van het kind de gangbare medische praktijk kunnen beïnvloeden. Maar, zo onderstrepen ze, de eerste doelstelling blijft de overdracht van het virus van moeder op kind te verhinderen. Momenteel zijn er al behandelingen hiervoor voorhanden. De behandeling werkt in 98 procent van de gevallen. Het was nog niet eerder bewezen dat een effectieve besmetting binnen enkele uren na de geboorte geblokkeerd kon worden. Het kind kreeg binnen enkele uren na de geboorte meteen een hoge dosis antivirale geneesmiddelen die er voor zorgde dat het virus zich niet verder kon innestelen. De vraag blijft nu alleen of het kind levenslang genezen verklaard zal zijn.

De inzichten rond de genezing van de baby zijn erg nuttig omdat dit aantoont dat een functionele genezing mogelijk kan zijn, maar het blijft onzeker of het effect ook bij anderen kan worden aangetoond.De enige eerder mens die genas van hiv ( en waarbij men dit kon aantonen) is Timothy Brown, hij had leukemie, en kreeg een beenmergtransplantatie die er voor zorgde dat er een ongewone genetische mutatie ontstond waardoor het hiv-virus niet meer in zijn cellen kon binnendringen. Ook hier kon men niet precies verklaren hoe dat kon, ook bij hem weet men niet of hij levenslang genezen is.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Doorbraak in de strijd tegen Aids, Hiv

Redaktie, in Health & Body op 24 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media