Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 967 people
86440 users - nu online: 967 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Reijer's World: ‘When You’re Finished With Him, Can I Do Him?’


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 30 december 2012

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


De telefoon ging. Ik had Timo uit Amersfoort aan de lijn. Hij was toen tweeëntwintig jaar en ik achtentwintig. “Ik mis mijn familie zo,” huilde hij. “Kom op,” zei ik, “ik ga je troosten. Neem de trein en kom naar Amsterdam, dan gaan we samen iets leuks doen.” Timo’s vader was in 1962 als gastarbeider van Italië naar Nederland gekomen.

Hij belandde in een duur pension in Amersfoort. Enkele jaren later volgde zijn gezin. Timo, zijn broertjes en zijn zusjes gingen hier naar school. Maar jaren later ging het gezin toch weer terug naar Napels. Zijn ouders konden hier niet aarden. Ze konden niet wennen aan de zo andere gewoontes in ons land. En ze misten de rest van hun familie ontzettend. Timo bleef in goed overleg hier.

Om precies half acht kwam hij Route 66 in de Kerstraat binnen. Wij omhelsden elkaar. “Hé boy,” zei ik, “wij gaan er een fijne avond van maken. En je blijft lekker bij mij slapen.” “Nou,” antwoordde hij, “daar ben ik wel aan toe. Mijn moeder is deze week in het ziekenhuis opgenomen.” Het was vrij stil in Route 66. Dat gaf ons de gelegenheid eens goed bij te praten. Timo fleurde al weer wat op. Na een paar biertjes stelde ik voor naar De Pul te gaan. Ik rekende af en wij staken de straat over. De Pul had toen nog dat grote glas-in-lood-raam. En binnen hingen de verlichte oude meesters aan het plafond. “Hé rat,” vroeg de veel te bijdehante ober Wim die achter de bar stond, “wat heb je nu weer bij je?” Ik stelde Timo voor. Die kreeg een handkus van hem. Het was gezellig druk in De Pul. Stomtoevallig kwamen er een paar Italiaanse toeristen binnen. Timo kon lekker even in zijn eigen taal praten. Veel later besloten we weg te gaan. “Doe je voorzichtig met hem, Breed?,” schreeuwde Wim nog.

Ik pakte Timo’s hand vast want wij moesten de drukke Leidsestraat oversteken. Aan de overkant gingen we de Cosmo Bar binnen. En ineens zaten we tussen het rood pluche en de kristallen lampjes. Er waren nog twee barkrukken leeg. Daar gingen we zitten. “Ik heb vanavond zin om iets heel spannends met je te doen aan het eind van ons avondje Kerkstraat.” Lachend vroeg Timo: “Nog even en ik ga je ook rat noemen, hoor. Maar wat ben je dan van plan?” “Ik wil je aan het einde van de avond pakken op het biljart van De Spijker. Denk daar maar eens rustig over na.” Timo sloeg een arm om me heen en zei: “Smeerlap.”

We raakten in gesprek met twee ontzettend geparfumeerde mannen. Ze kwamen uit Den Helder. Zij waren beiden getrouwd daar en ze hadden kinderen. Dit was eindelijk weer eens een mogelijkheid om samen uit te gaan. En ze waren zo verliefd op elkaar. Ik gaf Timo een zoen en ik zei: “Het is nu pottentijd. Kom op.” Timo betaalde nu en wij liepen richting Homolulu, iets verderop in de Kerkstraat. Daar gingen we de trap op en kwamen in de bar. Er waren zo’n twintig vrouwen binnen. Ik kende de eigenaresse goed. Een Française. Ze kwam naar ons toe. Ik zei: “Timo was erg verdrietig. Hij mist zijn familie in Italië zo.” Zij begon een gesprek met hem en vertelde hoe zij haar familie miste. En opeens zie ik haar zitten. Veel kleiner dan ik dacht dat ze zou zijn. Zwaar opgemaakte ogen. Naast een vriendin. Dusty Springfield.

Ik had haar biografie gelezen. Die gaat helemaal over haar zangcarrière. Op zich zeer boeiend natuurlijk. In die biografie stond maar één bladzijde over haar lesbische voorkeur. In Engeland had ze er nooit voor uit willen komen. De roddelpers was en is daar ook zo agressief en schandalig. Maar in Amerika zocht ze wel de ruimte voor haar persoonlijke leven. Ze belandde in Los Angeles in de vriendinnenkring van de giga-tennisster Billy Jean King. Er ontstonden veel geruchten. En op een gegeven moment voerde de Moral Majority een campagne onder het motto: “Ouders, doe uw dochters niet op tennis!”

Een van de mooiste liedjes van Dusty vind ik:

It is nothing to do with the wind
All the music there’s fludding my mind
Never before have I dance so sure
You’re the someone I dream I will find

I close my eyes and count to ten
And when I open them you are still here
I close my eyes and count again
I can’t believe that you’re still here


Ik kon het niet laten en liep naar Dusty toe. Ze keek op. En in plaats van dat ik zei: “How nice to meet you,” stamelde ik in veel te plechtig Engels: “It is a privilege for me to meet you.” Ze moest om me lachen. En ik voegde eraan toe: “And you know what?” Ze was heel erg veramerikaanst en ketste meteen terug: “What!”
En ik weer: “It is a privilege for you to meet me.” Ze moest erg lachen en gaf me een vriendschappelijke stomp tegen mijn schouder.

Ik haalde Timo op en wij staken nog een keer de Kerkstraat over naar De Spijker. Wij gingen het trapje af. Het was erg rustig. Er waren zo’n zes mannen. Wij bestelden weer een bier en wij liepen naar het biljart. “Kom op,” zei ik, “nu gaan we het echt doen.” Timo deed zijn schoenen, zijn sokken, zijn jeans en slipje uit. Een paar mannen aan de bar keek al naar ons. Ik legde hem op de rand van het biljart. En voorzichtig begon ik in hem te rijden. Ik hield zijn benen zo wijd mogelijk. Een Amerikaanse bodybuilder kwam bij ons staan. Zijn hemd had hij tot aan zijn navel open. Hij klopte me op mijn schouder en vroeg: “When you are finished with him, can I do him?”

Thuis in mijn bed sloegen Timo en ik meteen weer aan het vrijen. Wij dachten aan wat we in De Spijker geflikt hadden. En ik moest denken aan het grapje: “Wij hadden zulke goede seks, dat na afloop zelfs de buren een sigaret opstaken.”
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Reijers World: ‘When You’re Finished With Him, Can I Do Him?’-


Reactie van lummulkuh dd. 31 december 2012
"een ledig mens is een duivels oorkussen"!!!


GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijer's World: ‘When You’re Finished With Him, Can I Do Him?’

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 03 januari 2021
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 257


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media