Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1340 people
86122 users - nu online: 1340 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Een fetisj voor rubber


door Hubert Briefs in Uitgaan , 28 oktober 2012

This article is also available in English


Als je geil wordt van iets dat normaal gesproken weinig of niets met seks te maken heeft, dan heb je daar een fetisj voor. Het kan gaan om bepaalde kleding, zoals een uniform, werkkleding of een net pak. Het kan ook een specifiek kledingstuk zijn, bijvoorbeeld ondergoed, handschoenen of laarzen. Sommige mensen geilen op geuren, denk aan de rook van sigaren of zweetlucht. Anderen vinden bepaalde situaties juist weer spannend, zoals pijn, vernedering of bondage.

Fetisjen bestaan in allerlei soorten en maten, al dan niet in combinatie met elkaar. Werd er vroeger nog wel eens vreemd tegen aangekeken, tegenwoordig maakt fetisj steeds meer onderdeel uit van onze cultuur. Zo zijn er winkels met fetisj-kleding voor mannen, waar je zonder problemen kunt binnenlopen.

Rubber

Op sommige mensen oefent rubber een seksuele aantrekkingskracht uit. Dat kan het materiaal zelf zijn, hoe het aanvoelt, eruit ziet of ruikt, maar ook de kleding die ervan gemaakt is, zoals  uniformen of handschoenen. Voor de een is het een heimelijk genoegen, voor de ander een complete levensstijl. Rubber-fetisjisten noemen zichzelf ook wel “rubbermannen.”

Er zijn veel verschillende soorten rubber en rubberkleding, waaronder lak, latex, pvc en neopreen. Het materiaal varieert van heel dun, glanzend en soepel, tot dik en zeer stug, zoals dat van een duikerpak. Wie aan rubber denkt ziet meestal zwarte kleding voor zich, maar alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Er is zelfs doorzichtig rubber.

Tweede huid

Hoewel er ook ruimzittende rubber fetisj-kleding bestaat, wordt het meestal juist strak om het lichaam gedragen. Dit veroorzaakt allerlei sensaties, die seksueel opwindend kunnen zijn. Het is een gevoel dat zich lastig laat beschrijven. Als je niet bekend bent met dit gevoel en je wilt het een keer uitproberen, dan kan dat bijvoorbeeld in een winkel die dit soort kleding verkoopt.

Rubber kleding die strak om het lichaam wordt gedragen verhult niets: iemand die naar je kijkt kan de vormen van je lichaam goed zien. Daardoor lijkt het alsof je helemaal niets aan hebt. Rubber is dan echt een tweede huid en je kunt je goed laten bekijken.

Zweet

Rubber voelt koud aan als je het aantrekt. Het wordt snel comfortabel, omdat zich tijdens het dragen een laagje zweet vormt tussen de huid en het rubber. Dit laagje kan in koude omstandigheden bevriezen, dus als je in de winter naar buiten gaat is het raadzaam een warme jas of broek over je rubber te dragen. Stijgt de temperatuur, dan neemt de hoeveelheid zweet toe. Je gaat ook meer zweten als je beweegt, bijvoorbeeld als je danst of seks hebt. Hoe meer je zweet, hoe meer het rubber over je huid gaat glijden. Je huid en het rubber voelen steeds meer aan als één geheel. Veel mannen vinden zweet opwindend, vooral de geur ervan. Het gaat vaak om zweet na het sporten of een intensieve training. Het zweet glinstert dan op de huid en het mannelijke aroma dringt diep door in je neus. Hoeveel je ruikt als je rubber draagt hangt af van hoeveel huid er bedekt is, want rubber sluit waterdicht af.

Feesten

Ben je de rubberfetisj-wereld pas sinds kort aan het verkennen, dan kun je het beste beginnen met iets dat aansluit op je dagelijkse kleding, zoals een T-shirt of shorts. Het valt waarschijnlijk niet eens op als je het op straat zou dragen. In het begin lijkt het misschien lastig om rubber kleding aan te trekken, maar in de praktijk valt het mee, zeker als je wat talkpoeder of glijmiddel gebruikt (zie tips).

Als je rubber geil vindt, zijn er eindeloos veel spannende mogelijkheden. Liefhebbers ontmoeten elkaar vaak in speciale clubs of op besloten feesten, zoals de Black Body Rubber Only Party. Hier kun je fetisj-liefhebbers ontmoeten die full rubber suits dragen, compleet met (gas)maskers, handschoenen en waders (lieslaarzen). Sommige bezoekers dragen ook jassen van rubber, wetsuits, regenpakken en zelfs duikpakken. Alle kleding is toegestaan, zo lang het maar gemaakt is van rubber.10 tips voor langer rubberplezier

Rubber kleding van goede kwaliteit gaat jarenlang mee, mits je het op de juiste manier gebruikt en onderhoudt. Ga naar een winkel die zich hierin specialiseert, zoals Black Body, RoB of MrB in Amsterdam, en laat je goed adviseren.
  • Rubber kleding trek je het gemakkelijkst aan met behulp van wat ongeparfumeerd talkpoeder of siliconen glijmiddel.
  •  Sommige rubbermannen scheren hun lichaam, maar dit is geen noodzaak, ook niet als je zwaarbehaard bent (zie tip 1).
  •  Als je rubber aantrekt na een douche of bad, zorg dan dat je goed droog en afgekoeld bent.
  •  Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen zoals sierraden en spijkers: rubber kan scheuren.
  •  Gebruik altijd een glijmiddel op water- of siliconenbasis, nooit olie of Crisco.
  •  Draag volledig afsluitende kleding niet langer dan acht uur achtereen en slaap er niet in, want de huid kan hierdoor verweken.
  •  Als je rubber uittrekt ben je bezweet en kun je snel afkoelen. Droog jezelf goed af, of ga eerst douchen.
  •  Maak rubber direct na gebruik schoon in lauw water met een reinigingsproduct (hexi blau), laat het hangend drogen en wrijf daarna de binnenkant in met ongeparfumeerd talkpoeder.
  •  Onderhoud je rubber goed en laat het glimmen met siliconenspray of rubbershiner.
  •  Bewaar rubber in het donker, losjes opgevouwen of hangend, gescheiden van andere kledingstukken (ook ander rubber).
  foto's: (c) René Zuiderveld Reacties:
Re: Re: Een fetisj voor rubber


door adrie op 03 december 2014
ik fetisj op div dingen, pvc regenpakken , glimmende sportbroekjes,kickboxbroekjes silk satin boxers , en lekker strakke cycling wielrenkleding, hoofdzakelijk meest geil op wielrenkledingEen fetisj voor rubber

Reageer:

Comments voor guests staat uit, je kunt evt. inloggen (rechts bovenin), dan kun je wel comments plaatsenRubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 254
Meer van Hubert Briefs

Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media