Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 863 people
86447 users - nu online: 863 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Einde vergoeding homotherapie


door Redaktie in Health & Body , 22 augustus 2012

This article is also available in English


Minister Schippers (VWS) heeft besloten om de kosten van ‘homotherapie’ bij de christelijke organisatie Different niet langer te vergoeden. Het COC riep daartoe op sinds januari, toen bleek dat Different claimt homoseksuelen van hun geaardheid af te kunnen helpen.Hoewel minister Schippers de Different-therapie ‘bizar’ noemde, besloot ze aanvankelijk geen einde aan de vergoeding te maken.

Naar aanleiding van een recent verschenen rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat de minister  echter aan de Tweede Kamer weten dat ze de vergoeding van de therapieën alsnog staakt.

COC Nederland informeerde de IGZ de afgelopen periode regelmatig over de therapieën van Different en over koepelorganisatie Tot Heil des Volks. Het COC wees daarbij ondermeer op de slechte ervaringen van ex-cliënten van Different en op uitspraken van Henk van Rhee en Jochem Pleijsier van Tot Heil des Volks, die claimen dat mensen na jarenlang gebed en therapie ‘een gezonde heteroseksuele relatie’ kunnen aangaan.

Het SBS-programma Undercover in Nederland toonde in maart hoe hulpverleners van Different nieuwe cliënten de indruk geven dat ze van hun homoseksualiteit kunnen worden afgeholpen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de American Psychological Association (APA) stelden al decennia geleden vast dat homoseksualiteit geen ziekte is. Uit onderzoek blijkt bovendien dat therapie om homoseksualteit te onderdrukken niet werkt.

Besluit reikt niet ver genoeg

Vijf christelijke homo-organisaties: LKP, CHJC, ContrariO, HolyFemales.nl en Netwerk Mirre, zijn tevreden over de duidelijkheid van minister Schippers (VWS) over Different, maar vinden ook dat dit besluit niet ver genoeg reikt. Schippers stelt dat psychiatrische behandelingen bij de christelijke hulpverleningsorganisatie Different uitsluitend in aanmerking komen voor vergoeding wanneer deze op deugdelijke basis worden aanbevolen. Deze beslissing kan volgens de vijf christelijke homo-organisaties echter niet het einde inluiden van het gesprek met Different. De christelijke homo-organisaties zijn van mening dat met het besluit van de minister niet verondersteld kan worden dat een schadelijke praktijk van hulpverlening bij Different aan christelijke homo’s en lesbiennes tot een einde is gebracht. Gesprek met deze organisatie blijft noodzakelijk.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Einde vergoeding homotherapie

Redaktie, in Health & Body op 26 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media