Back to Top
Zaterdag 29 Apr
85884 users - nu online: 1366 people
Gay News : Editie : 251 : COC Amsterdam gaat Veilige Haven voortzetten

Printervriendelijke Pagina  

COC Amsterdam gaat Veilige Haven voortzetten

door Redaktie in Uitgaan , 20 augustus 2012


COC Amsterdam gaat de activiteiten van Veilige Haven (voorlopig) voortzetten. Zij is dit overeengekomen met Eric van der Burg, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam. Veilige Haven biedt hulp, advies en opvang aan jongeren uit multicultureel Amsterdam die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens.

COC Amsterdam, een van de 4 oprichters van Veilige Haven in 2006, kan zo de in afgelopen jaren opgebouwde expertise continueren.

Veilige Haven werd voorheen uitgevoerd door Schorer, dat eerder dit jaar failliet is gegaan.

De activiteiten voor jongeren die begeleiding behoeven sluiten naadloos aan bij de expertise en de missie van het COC Amsterdam. Veilige Haven vangt op jaarbasis zo’n 100 cliënten op met hulpvragen. COC Amsterdam was bezorgd dat met het wegvallen van Schorer deze specifieke doelgroep in gedrang zou komen en heeft afgelopen 3 maanden hard gelobbyd voor continuering.

“Veilige Haven is uniek in Nederland en de afgelopen jaren is zeer veel expertise opgebouwd om cliënten die soms in levensbedreigende situaties zitten te ondersteunen”, aldus Dennis Boutkan, voorzitter COC Amsterdam.

COC Amsterdam is enorm blij met deze nieuwe activiteit. “Op deze manier borgen we de goede dienstverlening van Veilige Haven aan deze kwetsbare doelgroep samen met andere activiteiten die wij voor jongeren doen, zoals bijvoorbeeld voorlichting op scholen en Jong& Out. De voortzetting is een stap vooruit en belangrijk voor Amsterdam en de roze gemeenschap”, aldus COC Amsterdam.

De GGD gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam komende maanden onderzoeken hoe de cliëntvraag op dit moment is en of de formule van Veilige Haven aan de behoefte van de doelgroep aangepast moet worden. Zij zal in september met een rapport komen. De gemeente Amsterdam zal later in het jaar dan een definitief besluit nemen over de wijze waarop zij Veilige Haven zal voortzetten.
 
gerelateerd
Brug vernoemd naar Bet van de Beeren, Koningin van de Zeedijk

Tholen gaat LHBT-beleid voeren

Film over hiv-preventiepil te zien op Roze Filmdagen Amsterdam


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


COC Amsterdam gaat Veilige Haven voortzetten

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 23.20.219.0Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 251
Meer van Redaktie

Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren