Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 818 people
86447 users - nu online: 818 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion: He Blend


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 24 juli 2012

This article is also available in English


De focus van het Deense jeanslabel HE BLEND ligt bij het maandelijks leveren van capsule-collecties, om zo een breed en zo gevarieerd mogelijk aanbod te presenteren. De Blend-collectie bestaat uit een krachtige selectie van hedendaagse Europese stijlen en zorgvuldig gefabriceerde jeans voor iedere dag.

Competentie en vakmanschap schuilen achter dit Deense jeanslabel. Opgericht in 1993 en als onderdeel van de Deense BTX Group is Blend uitgegroeid tot één van de grootste Europese modelabels.

Voor dit voorjaar is een groot deel van de collectie geïnspireerd op scheepswerf-werkkleding uit New England. De collectie ademt de sfeer uit van krijsende zeemeeuwen, scheepsvracht die aan de havensteigers wordt ontladen, en de geluiden van de scheepswerven.

Een mix van traditionele zeilers-outfits en praktische werkkleding. Met een grote jaren vijftig retro-invloed; veel denim, uitgewassen katoenen shirts en de traditioneel kabel gebreide tricottruien.

De kleuren komen overeen met het thema: navy blauw, werkkledingruiten in gewassen kleuren zoals lichtblauw, lichtgeel, grijs, karamel en wit. De algehele styling is geïnspireerd op de authentieke maritieme look met duidelijke verwijzingen naar de havenarbeiders. Het gekozen model met zijn blonde krullen en baard past perfect binnen dit stoere, maritieme thema.

Een ander groot deel van de collectie van He Blend is geïnspireerd op de helden uit de arbeidersklasse van de Grote Depressie van 1929.

Met een intensieve focus op gewassen jeans met versleten oppervlaktes en verkreukelde kledingitems. Het oogt stoer en ruig met prints op T-shirts en sweaters die verwijzen naar oude werkman-gereedschappen en arbeiderstekens.    


Hackett

Het oer-Britse modelabel Hackett (“Essential British Kit”) is in 1979 door onder anderen Jeremy Hackett en Ashley Lloyd-Jennings opgericht in West-Londen. De winkel aan Portobello Road legde zich in eerste instantie toe op het vermaken en onderhouden van tweedehands klassieke Britse kleding.

Later produceerden de twee ondernemers hun eigen label: Hackett. Vandaag de dag is Hackett eigendom van de Pepe London Group en richt het label zich nog steeds op haar klassieke Britse roots.

Voor voorjaar/zomer 2012 is de collectie onderverdeeld in een aantal thema’s, zoals: Barbados, London 1948, British Khaki en Resort. Barbados is ook wel bekend als “Little England” en biedt met haar Caribische stijl een kleurrijk uitgangspunt voor een moderne, klassieke stijl met een explosie aan felle kleuren en prints.

In 1948 was Londen voor het laatst gastheer van de zomereditie van de Olympische Spelen.

De stijl van toen is gemoderniseerd naar 2012 voor een nostalgische retro-look met sportieve invloeden, waarbij Hackett haar samenwerking met London Rowing Club nieuw leven heeft ingeblazen, wat resulteert in versierde blazers met opvallende sportemblemen.

Puur katoen, zijde en linnen nemen de Hackett-man mee naar de stoffige zandlandschappen van Afrika. Neutrale en kruidige kleuren vormen de voornaamste ingrediënten voor het thema British Khaki.

Verre vakantieoorden vormen een inspiratiebron voor een fris, nautisch blauw-wit kleurenpalet. Alles overgoten met een typisch stijlvolle English blend.  


 


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion: He Blend

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 28 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 250


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media